'Zorlukları Aşabilmek İçin Güçlü Liderliğe İhtiyaç Var'

Hakİş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan:'Türkiye'nin önünde ciddi zorluklar var ve bu zorlukları aşabilmek için güçlü liderliğe ihtiyaç var. Türkiye'yi dizayn etme girişimleri var. İçeriden ve dışarıdan kuşatılmış durumdayız' 'Gezi, 1725 Aralık, 15 Temmuz olaylarının yanı sıra ekonomik saldırı başlattılar. Tüm bu oyunlar dikkate alınmalıdır. Bu saldırıların ne anlama geldiğinin farkında olmalıyız'

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Türkiye'nin önünde ciddi zorluklar var ve bu zorlukları aşabilmek için güçlü liderliğe ihtiyaç var. Türkiye'yi dizayn etme girişimleri var. İçeriden ve dışarıdan kuşatılmış durumdayız." dedi.

AK Parti Çorum milletvekili adayı Erol Kavuncu'nun seçim çalışmalarına destek olmak amacıyla Çorum'a gelen Arslan, Kavuncu ile esnaf ziyareti yaptı.

Kent merkezindeki esnaf ve vatandaşlarla görüşen Arslan, sandığa gitmeleri konusunda çağrıda bulunduğu vatandaşlardan, Kavuncu'ya destek olmalarını istedi.

Erol Kavuncu'nun, geçmişte Memur-Sen il başkanlığı yaptığını anımsatan Arslan, "Yıllardır sürdürdüğü sendikal mücadelesi ve STK çalışmalarıyla topluma önemli hizmetler katan değerli kardeşim Erol Kavuncu, TBMM'de tüm STK'lerin sesi olacaktır. Ayrıca Çorum'un yanı sıra Türkiye emekçilerinin sorunlarının çözümü için de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Sendikacılığın çeşitli kademelerinde görev yapan Kavuncu'nun, bürokraside aldığı görevler süresince de sendikal çevrelerle bağlantısını koparmadığını anlatan Arslan, "Bürokrasideki görevlerine rağmen sendikacı yönünü hiçbir zaman unutmadı, bizimle de diyalogları hep sürdü. Meclis'te bir sendikacı arkadaşımızın bulunacak olması bizim için de çok önemli." ifadesini kullandı.

- "Türkiye'yi dizayn etme girişimleri var"

Arslan, ziyaretlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin emperyalistlerin hedefi haline geldiğini ancak Türk milletinin her zaman olduğu gibi yarınki seçimlerde de feraseti ve kararlarıyla oyunları bozacağına inandığını söyledi.

Hak-İş Konfederasyonu olarak istikrardan yana olduklarının altını çizen Arslan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin önünde ciddi zorluklar var ve bu zorlukları aşabilmek için güçlü liderliğe ihtiyaç var. Türkiye'yi dizayn etme girişimleri var. İçeriden ve dışarıdan kuşatılmış durumdayız. Türkiye'nin istikrarına ve bütünlüğüne yönelik parçalanması üzerine senaryolar var. Gezi, 17-25 Aralık, 15 Temmuz olaylarının yanı sıra ekonomik saldırı başlattılar. Tüm bu oyunlar dikkate alınmalıdır. Bu saldırıların ne anlama geldiğinin farkında olmalıyız. Türkiye'nin üzerine oynanan uluslararası alandaki algı operasyonlarından sonuçlar çıkarmak gerekiyor. Milletin basiretine güveniyoruz. Halkımız kararını her zaman milletin hayrına kullanmıştır. Bu seçimlerde de milletin sağduyusunun öne çıkacağını düşünüyorum. Bütün vatandaşların mutlaka sandığa gitmesini istiyoruz."
Kaynak: AA