'Gürültünün En Aza İndirilmesi Hedefleniyor'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: 'Kaynaklardan açığa çıkan gürültünün azaltılarak, etkilenmenin en aza indirilmesi hedefleniyor'.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kaynaklardan açığa çıkan gürültünün azaltılarak, etkilenmenin en aza indirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Başkan Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Trabzon'un gürültü eylem planlarının hazırlanmasına yönelik "Trabzon Gürültü Azaltım Senaryolarının Geliştirilmesi Projesi" koordinasyon toplantısının yapıldığını ifade etti.

Toplantının, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Ortahisar Belediyesi, Akçaabat Belediyesi ve Trabzon Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildiğini aktaran Gümrükçüoğlu, toplantıda çalışmaların değerlendirildiğini ve sonraki faaliyetler hakkında da görüş alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

Gümrükçüoğlu, proje ile kaynaklardan açığa çıkan gürültünün azaltılarak, etkilenmenin en aza indirilmesinin hedeflendiğini vurgulayarak, "Söz konusu proje kapsamında Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği sınırlarının üzerinde değere sahip gürültü kaynakları için sorumlu kurum, kuruluşlar ile gürültüden etkilenen paydaşların alternatif azaltım senaryoları hakkındaki görüşleri de dikkate alınarak çözüm alternatifleri geliştirilmektedir." ifadesini kullandı.

Projenin önemli olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Gürültü azaltımı için farklı kurum, kuruluşlar tarafından hazırlanan eylem planlarında azaltım senaryoları değerlendirilmekte, geliştirilen azaltım senaryoları ile iyileştirme öngörülerinin de yer aldığı gürültü eylem planı raporu hazırlanmaktadır. İlimizde kaynak bazlı yapılan değerlendirmelerde baskın kaynağın karayolu gürültüsü olduğu belirlenmiştir. Projenin sonunda kaynaklardan açığa çıkan gürültünün azaltılarak etkilenmenin en aza indirilmesi hedeflenmektedir."
Kaynak: AA