Vali Büyükakın'ın İş Adamlarına Çağrısı

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Osmaneli ilçesinde katıldığı fabrika temel atma töreninde Bilecik'in uzun vadede fırsatlar sunan bir şehir olduğunu ifade ederek yatırımcıları Bilecik'e davet etti.

2014 yılından itibaren Osmaneli ilçesi Organize Sanayii Bölgesi'nde hizmet veren AYDE Aluminyum Fabrikası Ek Üretim Tesisi'nin temel atma törenine katılan Vali Tahir Büyükakın, Bilecik'in sanayi şehri, turizm şehri ve üniversite şehri olabilecek değerleri bünyesinde barındırdığını kaydetti.

Vali Büyükakın, "Bilecik'e yapılan her yeni yatırım bu şehre değer katıyor. Ben Bilecik için atılan her adımda, her yatırımda büyük bir heyecan duyuyorum. Her yerde de büyük bir inançla dile getiriyorum. Bilecik'in kabuğunu kırıp, gelişim sağlayacağı pek çok özelliği var. Bilecik bunu başarabilir. Bilecik bunları başarabileceğimiz tüm değerlere sahip. Eksik olan tek şey inanç ve kararlılık.

Bilecik'te yaşayan herkes buna inanmalı ve dile getirmekten çekinmemeli. Ben her fırsatta, her platformda bunu gerçekten inanarak dile getiriyorum. Bizler bu makamlarda geçiciyiz. Ama Bilecik halkı hep burada. Bilecik'in gelişimini, süreci takip etmeli, ettirmeliler." diye konuştu.

Bilecik'in çevre illere ve büyükşehirlere ulaşım yönünden de yakın olduğuna dikkat çeken Vali Büyükakın, "Bugün burada İstanbul'da yatırımlar gerçekleştirirken Bilecik'te yatırım kararı alan bir iş adamı, bir şirket için biraradayız. AYDE Aluminyum Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Zaimoğlu'nu canı gönülden tebrik ediyor, Bilecik'teki yatırımları için teşekkür ediyorum. Bizler Bilecik'e değer katacak tüm yatırımcılarımızın, iş adamlarımızın yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ile gerçekleştirdiğimiz her toplantıda kendilerinin bize olan talimatı yatırımların ve iş adamlarının yanında olmamız. Bizlerde öyle yapıyoruz. Bakın bugün burada 2014 yılında yatırıma başlayan Doğan Bey, ek tesisinin temelini atıyor. Bu yatırım Bilecik için değer demek, istihdam demek. Ben iş adamlarımızı elverişli yatırım ortamları ile geleceğe dönük büyük fırsatlar sunan Bilecik'e davet ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından dualarla tesisin temelini atan Vali Büyükakın'a, Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şükrü Keskin, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve davetliler eşlik etti.

Kaynak: AA