Sahte Para Veren Şahsı Öldüren Uyuşturucu Satıcısının 32 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Esenler’de sahte parayla uyuşturucu almak isterken uyuşturucu satıcısının durumu fark etmesi üzerine çıkan tartışmada başından vurularak öldürülen şahsın ölümüne ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu sanığın 20 yıldan 32 yıla kadar hapsini istedi.

İki yıl önce meydana gelen olayda iddiaya göre, arkadaşı ve eşi ile birlikte uyuşturucu temin etmek üzere uyuşturucu satıcısı Hasan K. ile görüşen Kerim Memiş, uyuşturucuyu alacağı yere gitti. Bu sırada Kerim Memiş’in kendisine sahte para verdiğini söyleyen Hasan K. tartışmaya başladı.

Çıkan tartışmada Kerim Memiş silahla başından vurularak öldürüldü. Olaya ilişkin ilişkin davada tutuklu sanık Hasan K.’nın yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hasan K. cezaevinden getirilirken, avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak Kerim Memiş’in arkadaşı Fikret Sandayuk dinlendi. Olay günü Kerim’in yanında olduğunu aktaran Sanduyuk, "Rahmetli Kerim ve Hasan daha önce de uyuşturucu alışverişi yapıyorlarmış ama ben şahit olmadım. Olay günü ben, Kerim ve eşi Esenler’de bir han vardı oraya gitmiştik. Kerim bana işinin olduğunu söylediği için gitmiştik. Hana girdiğimizde ben alkol aldığımdan tuvaleti kullandım. Tuvaletteyken Kerim ve Hasan arasında sahte para yüzünden tartışma çıkmıştı. Tartışma üzerine hep beraber kapının önüne çıktık. Orada ben bir el silah sesi duydum, baktım kalbimin tam altından kan geliyor, kendimi merdivenlerin altına atıp saklandım. Bir el daha silah sesi geldi, daha sonra Kerim yerde kafasından vurulmuş vaziyette yatıyordu. Ben Hasan’ın atışı ile vuruldum. Kerim’in kimin atışı ile vurulduğunu görmedim” dedi.

Duruşmada tanık beyanının ardından cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı mütalaasında, sanık Hasan K. ile mağdurlar arasında uyuşturucu satışı yüzünden yaşanan tartışmada sanığın üzerinde taşımış olduğu emanette kayıtlı silahını çekip ateşleyerek önce müşteki Fikret Sandayuk’u sol göğüs bölgesinden yaşamsal tehlike oluşturacak şekilde yaraladığını, sonra ön koltukta oturan maktul Kerim Memiş’i montundan tutup araçtan indirdikten sonra boyun bölgesinden yaşamsal tehlike oluşturacak şekilde yaraladığı anlatıldı. Sanık Hasan K.’nın maktul Kerim Memiş’i ateş ederek tabanca ile öldürdüğü, müşteki Fikret Sandayuk’u ise hayati bölgesi olan göğüs bölgesine ateş ederek yaşamsal tehlike geçirmesine sebebiyet verdiği, her iki eylemde karşı taraftan gelen haksız tahrikin etkisinde olduğu, ruhsatsız tabanca taşıdığı ve bu suretle atılı suçları işlediği anlaşıldığından sanığın 20 yıldan 32 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık ve avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: İHA