Muratpaşa'da Binaroy Projesi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Zeytinköy'de kız çocuklarının okula devamlarını sağlamak amacıyla uygulanan BinaRoy Projesi'nin sertifika törenine katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Muratpaşa Belediyesi'nin Zeytinköy bölgesinde kız çocuklarının eğitimlerine devam etmesi için Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi ile hayata geçirdiği BinaRoy - Veli Güçlendirme ve Öğrenci Koçluğu Programı tamamlandı.

Geçen yıl başlayan ve temel amacı Zeytinköy'de erken okul terklerinin önlenmesi olan proje, yedinci ve sekizinci sınıfta okuyan 20 öğrenciyle gerçekleştirildi. 10 gönüllü dernek üyesi ve 10 gönüllü üniversite öğrencisinin ortaklaşa çalıştığı projenin sertifika töreni gerçekleştirildi.

Törene, Başkan Uysal ile Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, TÜKD Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel ve Hollanda Zaandam Belediyesi Jeugdteam Poelenburg Sosyal Hizmetler Birimi'nden 15 kişilik heyet katıldı.

Uysal, Zeytinköy'de merkezinde bölge insanının yer aldığı bir belediyecilik anlayışını hayata geçirdiklerini belirterek, imar ve mülkiyet sorunlarından yeni yollara, parklardan spor salonlarına birçok alanda yatırımlarının olduğunu anlattı.

Belediye olarak faaliyetleri sivil toplum kuruluşlarıyla yapmayı önemsediklerini belirten Uysal, "Her projemizde şehrin bu dinamiğini devreye sokmaya çalışıyoruz. Hali hazırda 15 kadar dernekle projeler üzerinden ortak çalışma yürütüyoruz." ifadesini kullandı.

Kaymakam Arısoy ise Zeytinköy bölgesinin yaşadığı sorunlar itibarıyla sürekli işaret edilen bir yer olmayı hiç hak etmediğini dile getirdi.

Daha sonra BinaRoy Projesinin ilk katılımcılarına sertifikaları verildi.

Kaynak: AA