Küçük Sanayi Sitesi İçin Yer Tahsisi Yapıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından şehir dışına taşınması planlanan Kastamonu Küçük Sanayi Sitesine yer tahsisi yapıldı.

Bakanlık tarafından Üretim Reform Paketi çerçevesinde hayata geçirilen, 10 İl-11 Sanayi projesi arasında yer alan Kastamonu Küçük Sanayi Sitesine yer tahsis edildi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinde düzenlenen basın toplantısında, arazinin kooperatife geçmesinin oldukça zorlu bir sürecin sonunda gerçekleştirildiğini söyledi.

Kooperatifin 738 ortağı bulunduğunu belirten Babaş, "Bu ortaklar sanayi sitesinde dükkan sahibi olacaklar. Alan sayısı çok büyük, ortak sayısı çok. Türkiye'deki en büyük ortaklı sanayi sitelerinden birisi yapılıyor. Ona göre iş hacmi de daha büyük oluyor. Kastamonu'nun en az 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir proje olacak." dedi.

Yapılacak sanayinin etrafının ormanlarla kaplı olduğunu aktaran Babaş, mevcut yasalara göre burasının hiçbir zaman şehir içerisinde kalmayacağını dile getirdi.

Toplam alanın 2,5 milyon metrekare olduğunu kaydeden Babaş, şöyle devam etti:

"İlk etapta 546 bin metrekare alan üzerinde çalışmaya başlıyoruz. Projelendirme önümüzdeki günlerde başlayacak. Yaklaşık 350 milyon gibi bir yatırım maliyeti var. Bu maliyeti bakanlık karşıladıktan sonra geri dönüşü yıllara göre alınacak. Bunla ilgili çalışmalarda var. Birinci çalışma tamamının bakanlık tarafından kredilendirmesi. İkincisi ise eskisi gibi yüzde 70'inin bakanlık tarafından kredilendirilip, geri kalan kısmının dükkan sahipleri tarafından karşılanması gibi bir konuyla karşı karşıya kalabiliriz. Bunu oradaki üye kardeşlerimize sorarak karar vereceğiz. Yeni çıkan kanundan yararlanmak uzun sürebilir düşüncesiyle ikinci şıkkı da gündemde tutuyoruz. Konuştuğumuz bedel çok büyük bir bedel."

SS Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Sirkecioğlu da yeni yerin 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Kent merkezindeki 2 ayrı küçük sanayi sitesinin birleşerek dışarı çıkarılacağını dile getiren Sirkecioğlu, parasal anlamda Kastamonu'nun en büyük projelerinden biri olduğunu aktardı.

Kaynak: AA