GMKA'dan Ezine Gıda OSB'ye 750 Bin Lira Hibe

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Ezine'de kurulmaya başlanan Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için mesleki eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere 750 bin lira hibe sağlandı.

OSB'nin kuruluş sürecinde yapılan hazırlık çalışmaları kapsamında Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna başkanlığında toplantı düzenlendi.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Ezine Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Ezine Gıda İhtisas OSB Bölge Müdürü Çağrı Oğuzhan, okulun akademik ve idare personelleri katıldı.

Kaymakam Tuna, burada yaptığı konuşmada, Ezine Gıda, İhtisas OSB bünyesinde çalışmaların hızla ilerlediğini söyledi.

Mülkiyeti OSB'de bulunan bütün parsellerde parselasyon çalışmalarının tamamlandığını belirten Tuna, "Alt yapı olarak da alt yapı uygulama projelerini hazırlayan firma ve Karayolları ekipleri, yerinde incelemelerde bulundular. Birkaç rütuştan sonra inşallah o da tamamlanmış olacak. Yine atık su, arıtma, yağmur suyu, doğal gaz, yol ve enerji alt yapısı ile ilgili bütün hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah parselasyon çalışmaları da tamamlandıktan sonra, Bakanlık bu hazırlanan alt yapı uygulama projelerinin metrajlarının yaklaşık maliyetlerini çıkartıp ihalesini yapacak. İnşallah temmuz ayında da bunun yapılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Çok hızlı bir şekilde OSB’nin kurumsallaşması anlamında hazırlıkları yürüttüklerini ve GMKA'dan 750 bin liralık hibe almaya hak kazandıklarına işaret eden Tuna, şöyle devam etti:

"OSB hizmet ve idari binamızın, sosyal tesislerimizin projesini hazırladık. Onun da en kısa zamanda inşasına başlayacağız. Bu arada zaman kaybetmemek anlamında, biliyorsunuz Ezine Gıda OSB bölgemizin ekonomik kalkınmasına çok önemli bir ivme kazandıracak olmasından dolayı bunun da çalışmalarına çok erken başladık. Bugünkü toplantımızda görüştüğümüz proje bunlardan bir tanesi. GMKA'nın Mesleki Eğitim Projesi kapsamında hazırladığımız ve 750 bin lira Ezine Yöresinde Süt ve Ürünleri Alanında İş Gücü Niteliğinin Arttırılmasına Yönelik Yenilikçi Mesleki Eğitimlerin Verilmesi Projemiz oluştu. Biz bu proje ile inşallah kuşaklardır devam eden Ezine peyniri daha bilimsel, daha modern, daha sağlıklı, daha rekabetçi koşullarda yapılabilecek bir alt yapı sunacağız. Bu anlamda nitelikli eleman yetiştirme konusunda özel gayret göstereceğiz."

Kaynak: AA