Eski Hükümlü Olduğu İçin Sürekli İşçi Kadrosuna Alınmayan Vatandaşın Mağduriyeti Giderildi

Kamu Denetçiliği Kurumu, eski hükümlü olduğu gerekçesiyle sürekli işçi kadrosuna alınmayan vatandaşın mağduriyetini giderdi.

Taşeron şirket bünyesinde bir üniversitede çalışan başvurucu, eski hükümlü olduğu gerekçesiyle 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçişinin yapılmadığını belirterek, mağduriyetinin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu. Üniversitede 10 yıldır taşeron işçi olarak çalıştığını ve hiçbir problem yaşamadığını bildiren başvurucu, 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi kadrosu çıktığında kendisinin eski hükümlü olduğu gerekçesiyle sürekli işçi kadrosuna geçişinin yapılmadığını ve uzun süredir çalıştığı üniversiteden ayrılmak zorunda kaldığını, başka yerde iş bulamadığını, bu durumun mağduriyetine neden olduğunu ifade etti.

Başvurucu, sürekli işçi kadrosuna geçişinin yapılması için çözümü Kamu Denetçiliği Kurumunda aradı. Kamu Denetçiliği Kurumunun yapılan incelemeleri sonucunda ilgili üniversite tarafından başvurucu görevine tekrar başlatılarak mağduriyeti giderildi.
Kaynak: İHA