'Efendilik Değil, Hizmetkar Olmaya Aday Olarak Yola Çıktık'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu: 'Biz, bu ülkeyi büyütmek için yola çıktık. Efendilik değil, hizmetkar olmaya aday olarak yola çıktık. İnsanımızın hayatının kolaylaşmasını, standartlarının gelişmesini istiyoruz' 'Bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan var, bir de yakmak, yıkmak üzere gelecek planlayan bir siyaset dili var, aktörler var. Bu, nasıl olacak? Bu millet pazar günü sandığa gittiğinde buna bakacak, bunu değerlendirecek ve görecek'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Biz, bu ülkeyi büyütmek için yola çıktık. Efendilik değil, hizmetkar olmaya aday olarak yola çıktık. İnsanımızın hayatının kolaylaşmasını, standartlarının gelişmesini istiyoruz." dedi.

Çavuşoğlu, yerel yayın yapan Olay TV'de katıldığı programda, AK Parti olarak seçim çalışmalarını birlik ve beraberlik içinde, güçlü bir sinerjiyle yürüttüklerini söyledi.

Sadece seçim sürecinde değil, 16 yıldan beri sürekli çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, "Milletin talep ve beklentilerini karşılamak için mücadele ediyoruz. Bazılarını karşılayabiliyoruz, bazılarını karşılayamıyoruz. Bazı talepler gerçekten çok farklı, bazıları çok yerinde. Ne olursa olsun milletin içinden çıkmış siyasetçiler olarak milletten hiçbir zaman kopmadık. Bundan sonra da kopmayacağız." diye konuştu.

Son 16 yılda Türkiye'nin belli bir noktaya ulaştığına dikkati çeken Çavuşoğlu, "Rakiplerimizin bile söylemekten imtina ettiği ama içten içe 'Yaptılar' dedikleri bir Türkiye'ye kavuşturduk milletimizi." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, her zaman inanarak konuştuğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Benim inandığım şeye insanların inanmasını istiyorum. Biz, bu ülkeyi büyütmek için yola çıktık. Efendilik değil, hizmetkar olmaya aday olarak yola çıktık. İnsanımızın hayatının kolaylaşmasını, standartlarının gelişmesini istiyoruz. Birçok ülkeyi geziyoruz. Şu anda Türkiye'nin yakaladığı ivmeyi asla geri döndürmemek gerekiyor. Türkiye, otobana çıktı, hızla yol alıyor. Belki bir, iki vites daha artıracak ve ulaşmak istediğimiz noktaya daha kısa bir sürede, hızlı bir şekilde ulaşacağız."

- "Türkiye'nin ilerlemesi, güçlenmesi gerekiyor"

Hakan Çavuşoğlu, Türkiye'de sürekli bir fren ve kontrol mekanizması olduğunu söyledi.

"Biz, buna vesayet dedik." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kah uluslararası vesayet, kah yerli işbirlikçi olan vesayet, kah bunlarla iş birliği yapan figüranlar. Bunlar bazen siyasetçi, bazen sermayedar, bazen gazeteci oldu. Bu süreçte maalesef ülkeyi kontrol etmek isteyen bu güçlere Türkiye içinden birileri de koltuk, değnek oldu. Artık Türkiye'nin ilerlemesi, güçlenmesi gerekiyor. Bu millet çok bekledi, artık büyümemiz ve güçlenmemiz gerekiyor."

- "Gerekli çalışmaları yapacağız"

Çavuşoğlu, vatandaşların 16 yıl öncekileri ve bugün kavuştuğu imkanları kıyaslaması gerektiğine dikkati çekerek, "Bir tarafta Recep Tayyip Erdoğan var, bir de yakmak, yıkmak üzere gelecek planlayan bir siyaset dili var, aktörler var. Bu, nasıl olacak? Bu millet pazar günü sandığa gittiğinde buna bakacak, bunu değerlendirecek ve görecek." diye konuştu.

Vatandaşların birtakım beklentileri olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunları sahadan aldık, raporlarımızı belirledik. Bakanlar Kuruluna döndüğümüzde Sayın Cumhurbaşkanımıza hem raporlarımızı vereceğiz hem sahadaki beklentilerimizi vereceğiz. Bedelli askerlik, emekli yaşa takılanlar, 3600 göstergelerle ilgili olsun, tüm bunlarla ilgili raporlarımızı aldık. Türkiye, bütün bu konuların üzerinden gelebilecek kaviliktedir. Gerekli çalışmaları yapacağız."

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin 40 yıllık prangalarından kurtulacağını, yeni yüzyılın Türkiye'sini kurmak için milletten yetki istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA