36 Çocuğundan 13'Nü Sosyal Hizmetler Aldı

İspanya’nın Granada bölgesinde bir adamın 36 çocuğundan 13’ünü Sosyal Hizmetler aldı.

İspanya’nın Granada bölgesine ait Marchal köyünde üç kadınla yaşayan Juan Manuel El Canuto’nun 36 çocuğundan 13’ünü Sosyal Hizmetler aldı. Geçtiğimiz günlerde Sosyal Hizmetler’de çalışan memurlar çocuklardan 11’ni götürdü. Sonraki gün Sosyal Hizmet memurları Juan Manuel’in 2 çocuğunu daha aldı. Toplamda, 3 ve 15 yaşları arasındaki 7 kız ve 6 erkek toplamda 13 çocuktan artık devlet sorumlu olacak. Çocuklardan bazıları çocuk koruma merkezlerine sevk edilirken bir kısmı ise koruyucu aile yanına yerleştirildi.

61 yaşındaki El Canuto’nun Pieta’dan 6, Mara Dolores’ten 16 ve Soledad’dan 14 çocuğu bulunuyor.

Çocuklara fiziksel ve duygusal istismar riski

Sosyal Hizmetler çocukların baba ve anneleri ile yaşaması halinde riskleri değerlendirerek rapor hazırladı. Raporda, çocukların fiziksel ve duygusal istismar, çift ve aile üyeleri arasında şiddete maruz kalma, cinsel istismar gibi riskler görüldü.

El Canuto’nun evinde yapılan incelemede içme suyu ve mobilya olmadığı saptandı. El Canuto, memurlara hiç çalışmadığını, hapishane kayıtlarının olmasına rağmen hapishaneye hiç girmediğini söyledi.



400 kişilik nüfusa sahip Marchal köyünün Belediye Başkanı Juan Manuel Garca Segura, aile hakkında yorum yapmak istemedi. Medyanın telefonlarına ise, "Bu konu hakkında sadece profesyonellerin konuşmasını istiyorum" açıklamasında bulundu.

"Çocukları Sosyal Hizmetler kaçırdı"

El Canuto, çocuklarının Sosyal Hizmetler tarafından götürülmesinden 1 gün sonra çocuklarının Sosyal Hizmetler tarafından kaçırıldığını, çocuklarının evde kötü bir durumda olmadığını ileri sürdü.

El Canuto’nun daha önce iki kız çocuğu evden kaçmış, iki çocuğu ise hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA