Zonguldak'ta Seçim Çalışmaları

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Alacaağzı kömür ocağının Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) tarafından alınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çaturoğlu, 27. Dönem AK Parti Zonguldak milletvekili adayı Hamdi Uçar ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın da katılımı ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, taşkömürüne teşvik verilmesi ile atıl vaziyetteki kömür ocağının ülke ekonomisine kazandırılacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Alacaağzı maden ocağı ihalesini ERDEMİR'in almasının bölgede de heyecanla karşılandığını aktaran Çaturoğlu, şöyle konuştu:

"Mutluyum, bölgemizin ve ülkemizin göz bebeği bir kurum burayı almıştır, burada üretim devam edecektir. Yine TTK'ya bin 500 işçi alınacaktır. Oradaki üretimi de devam ettireceğiz. Yine Zonguldak'ta iki tane enerji santralimiz var, kapasiteleri 10 milyon ton kömür yakmaya müsait ama bunun yüzde 80'i dışarıdan geliyor.

Dışarıya bağımlı olan hadiseyi biz yerli kömürle devam etmemiz lazım. Enerji Bakanlığımız bu konuda çalışıyor. İnşallah önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde 10 milyon ton kömürü kendi kaynaklarımızla önemli bir hadisenin gerçekleşmesini bekliyoruz."

Milletvekili adayı Uçar da seçim çalışmalarının yoğun olarak devam ettiğini, halkın gösterdiği ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA