Ünlü Tiyatrocu Özgülgün Tarihi Alanı Ziyaret Etti

Yönetmen ve tiyatro oyuncusu Özgür Özgülgün, "Özgür abi ile müze geziyorum" kitap serisi çalışmaları kapsamında Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı tarihi Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret etti.

Çanakkale Savaşları konulu proje hazırlıklarına başlayan oyuncu Özgür Özgülgün ve bir prodüksiyon şirketinin sahibi Merve Başcumalı, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Tarihi Alanı'nın manevi, tarihi, kültürel ve doğal değerlerini, geleceğe olan sorumluluk bilinci ve evrensel düşünceyle gazi köyleriyle birlikte koruyup geliştirerek alanı bir açık hava müzesine dönüştüren Tarihi Alan Başkanlığının da desteğiyle hazırlanacak kitap serisi çalışmalarına başladı.

Çalışma kapsamında Merve Başcumalı'nın kaleme alacağı ve Özgür Özgülgün’ün sahneye koyup oynayacağı tek kişilik oyunun senaryo çalışmaları da yine aynı saha çalışmasında gerçekleştirildi.

Alanda birçok noktayı, Alan Başkanlığı görevlisi tarih bilimciler eşliğinde ziyaret eden Özgülgün, bu çalışmayla Çanakkale Savaşlarının öneminin ve tarihi alanın gelecek kuşaklara aktarılması için bir kez daha ön plana çıkaracaklarını belirtti.

Özgülgün, çok sayıda katılımcıyla hayata geçirilecek çalışmanın Ekim 2018 itibariyle tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA