Mersin İş Dünyasında TOBB'de Görev Alma Sevinci

MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu: 'İş dünyamıza ait sorunları TOBB çatısı altında çözebilmek için birlikte daha güçlü ve daha verimli bir şekilde çaba gösterirken, bölgemizin sesini karar alıcılara daha gür bir şekilde ileteceğimize yönelik arzumuzu ve kararlılığımızı da buradan bir kez daha vurguluyoruz'.

İçel Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, kendisinin de aralarında olduğu iş dünyası temsilcilerinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) görevler almaya başladığını belirterek, "İş dünyamıza ait sorunları TOBB çatısı altında çözebilmek için birlikte daha güçlü ve daha verimli bir şekilde çaba gösterirken, bölgemizin sesini karar alıcılara daha gür bir şekilde ileteceğimize yönelik arzumuzu ve kararlılığımızı da buradan bir kez daha vurguluyoruz." dedi.

Lokmanoğlu, açıklamasında, 15 Mayıs 2018'de yapılan TOBB 74. Genel Kurulu'nda İçel adına güzel gelişmeler yaşandığını belirterek, kentte ve bölgede faaliyet gösteren oda ile borsaların temsilcilerinin kuruldan önemli görevler üstlenerek döndüğünü söyledi.

Kendisinin, TOBB Yönetim Kurulunda yer aldığını belirten Lokmanoğlu, İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'ın, TOBB Genel İdare Kurulu üyeliği ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığına seçildiğini aktardı.

Lokmanoğlu, İçel Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir'in, TOBB Genel İdare Kurulu üyeliğine ve Ticaret Borsaları Konsey üyeliğine seçildiğini belirterek, kendisinin yanı sıra MDTO Meclis Başkanı Levent Dipçin, Başkan Yardımcısı Jozef Atat ve Sayman Üye Atahan Çukurova'nın, Deniz Ticaret Odaları Konsey üyeliğine getirildiğini bildirdi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu'nın Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya'nın da Ticaret Borsaları Konsey üyeliğine seçildiğini aktaran Lokmanoğlu, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ile MDTO Meclis Üyesi Ayla Harp'ın ise TOBB Dış İlişkiler Komisyonu üyeliğine getirildiğini belirtti.

Lokmanoğlu, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı'nın TOBB Turizm Komisyonu'na seçildiğini, MTSO Meclis Üyesi Mustafa Kabadayı'nın da TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesi üyeliğine getirildiğini kaydetti.

Aldıkları görevlendirmelerin, bölgenin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Lokmanoğlu, "Bu gelişmeler, ülkemiz iş dünyasının ve ekonomisinin nabzını tutan TOBB'da hem kentimizin, hem de camiamızın daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi anlamına gelmektedir." ifadesini kullandı.

Lokmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler, içinde yaşadığı kente gönül vermiş, üyelerine ve kente hizmet etme ortak paydasında birleşmiş, ülkesi adına yeni sorumluluklarla donanmış iş insanları olarak, iş dünyamıza ait sorunları TOBB çatısı altında çözebilmek için, birlikte daha güçlü ve daha verimli bir şekilde çaba gösterirken, bölgemizin sesini karar alıcılara daha gür bir şekilde ileteceğimize yönelik arzumuzu ve kararlılığımızı da buradan bir kez daha vurguluyoruz. Bu kentte faaliyet gösteren tüm oda ve borsalar geçmişten beri, kentin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak üzere çalışmalar yapıyor. Kentin geleceğini ilgilendiren karar ve adımlarda samimi, iyi niyetli ancak birbirinden kopuk ve bağımsız adımlar atmak yerine, Ankara'da bu kadar güçlü bir temsil fırsatı bulduğumuz böyle bir dönemde meslek odalarımızın ve kentin tüm dinamiklerinin birlikte hareket etmesinin büyük yarar getireceğine inanıyoruz."

Birlikte hareket etme arzularını bir kez daha yinelediklerini belirten Lokmanoğlu, kentin, bölgenin ve ülkenin kalkınması için verdikleri mücadeleyi yeni dönemde çok daha güçlü bir şekilde sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: AA