İzmir'de Hekimlerin Darbedilmesi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı: 'Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi için yeni tedbirlere ihtiyaç olduğu görülmektedir'.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığından, 2 nöbetçi hekimin darbedilmesine ilişkin, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi için yeni tedbirlere ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Dekanlıktan yapılan açıklamada, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının büyük özveri ve insanüstü çabayla çalıştığı ifade edildi.

Akademik performansta uluslararası değerlendirmelerde ön planda olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin başarısının bu tip olaylarla gölgelenemeyeceği aktarılan açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Tıp Fakültesinin yükselen başarı grafiğini mefhum şiddet olayları gölgeleyemez ve hiç kimse Ege Üniversitesine ve mensuplarına zarar veremez. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi için yeni tedbirlere ihtiyaç olduğu görülmektedir. Bu anlamda Yüksek Öğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımıza gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır. Ayrıca üniversite olarak polikliniklerimizde ve kliniklerimizde güvenlik için gerekli tedbirleri en üst düzeyde almaya devam edeceğiz."

Hastanenin beyin cerrahi yoğun bakım ünitesinde izlenen bir hasta 19 Haziran gecesi yaşamını yitirmiş, vefat haberini alan 4 hasta yakını 2 hekimi darbetmiş, o esnada bir süre hastalara müdahale edilememişti.

Kaynak: AA