Bursa Valisi Küçük'ten Gemlik'e Ziyaret

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Gemlik ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Gemlik Kaymakamlığında başlayan ziyarette Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve daire amirleri tarafından karşılanan Vali Küçük, ilçede yürütülen ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Gemlik Belediyesi ziyareti çıkışında bir süre vatandaşlarla da sohbet eden Küçük, ardından Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası mensupları ile ilçenin ticari faaliyetleri hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonunda açıklama yapan Vali Küçük, şöyle konuştu:

"Gemlik muhteşem bir ilçe. Dünya vitrininde yer alan firmaları ile hem ticaret alanında hem de eşsiz sahili ile insanları kendi cazibesinde toplayan bir şehir. Çok eski zamanlardan beri gelen ve dünyanın farklı noktalarında sofraları süsleyen Gemlik zeytininin eski ihtişamına kavuşması için tüm gücümüzle çalışacağız. 2 bin 800 dönümlük ormandan Gemlik Belediyemize geçen arazi ufkumuzu çok açmıştır. Burası ilçenin taşınma değil, genişleme noktasıdır. Muhteşem bir vizyon ile vatandaşlarımıza daha güvenli ve konforlu binalar kazandırılacaktır."

Daha sonra Gemport Limanını ziyaret eden Küçük, işletmenin son dönem gerçekleştirdiği proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Küçük burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin ilk özel limanı olmanın haklı gururunu yaşayan Gemport, 12 milyon dolar ithalat, 9 milyon dolar ihracat rakamları ile bölgenin önemli bir deniz yolu geçiş noktası. Her geçen günde bu ufkunu ve hedeflerini daha da ileriye taşıyor. Tüm çalışanlarını yürekten kutluyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA