BRT Öğrencilerine TÜBİTAK Desteği

Bartın Üniversitesi (BRT) Fen ve Mühendislik fakülteleri öğrencilerinin hazırladığı 6 projenin, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, fen ve mühendislik fakülteleri öğrencilerince hazırlanan 6 proje, TÜBİTAK tarafından 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

BRT Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, konuya ilişkin yaptığı açıklamad, bu tür destek programlarının ve bunlardan yararlanılmasının önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Geleceğimizi emanet edeceğimiz ve yarının bilim insanları olarak gördüğümüz bugünün gençlerinin proje kültürüyle yetişmeleri çok önemli. Üniversitemizde bu kültürün oluştuğunu görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Öğretim üyelerimizin özverisi ve öğrencilerimizin azmi ile eminim ki ilerleyen tarihlerde daha çok başarıya imza atacağız. Bu tür destek programları ile öğrencilerimize kendilerini kanıtlama imkanı sunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a teşekkürlerimi sunuyorum."

Kaynak: AA