Amasya SGK'da Bilgilendirme Toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

SGK İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Yurt Şenel, yapılandırma kapsamına, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya işveren ya da üçüncü kişilerin sigortalılara yaptıkları haksız fiiller sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, BAĞ-KUR sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların girdiğini söyledi.

Yurt Şenel, 4-B denilen eski Bağ-Kur'lu çiftçi veya esnaf kişilerin belli bir süre borç nedeniyle durdurdukları süreleri canlandırma amacıyla tüm ilçelerde bu toplantıları yaptıklarını söyledi.

Hak sahiplerinin yapılandırma fırsatını kaçırmamaları tavsiyesinde bulunan Yurt Şenel,

"Önceden emekli olup iş yeri açan, esnaflık yapan emeklilerimizden kesinti yapılıyordu. O yıllarda SGK tarafından destek primi kesilmemiş esnafımız varsa, tamamen borcu devam eden varsa borçlarını siliyoruz. 18 Mayıs'tan itibaren başlatılan yapılandırmanın 1 Haziran'dan itibaren takibini yapıyoruz. Yapılandırma ile ilgili peşin veya ilk taksit ödemesinin 31 Ağustos tarihine kadar yapılması gerekiyor. 18 ay içerisinde taksitler ödeniyor. Daha önce durdurulmuş hizmetlerin canlandırılması sayesinde 4-B kapsamında emekli olabilecek esnaf ve çiftçilerimiz olacak. Emekli olacaklar ise 31 Ağustos'a kadar beklemeden bir an önce işlemlerini yaptırıp emekli işlemlerini yaptırabileceklerdir." diye konuştu.

Toplantı sonunda Yurt Şenel, soruları cevaplandırdı.

Kaynak: AA