Ürdün 212 Milyon Dolar Kesintiye Gidiyor

Ürdün, ekonomi, sosyal ve hizmet sektöründe 212 milyon dolar (150 milyon dinar) kesintiye gidileceğini açıkladı.

Ürdün’de protestoların ardından istifa eden Hani el-Hulki’nin ardından göreve gelen Ömer Rezzaz, çeşitli önlemler alınacağını duyurdu. Ürdün Başbakanı Ömer Rezzaz, hükümetin bu yılki gelirlerden 150 milyon dinar (212 milyon dolar) kesinti yapacak ve gelecek hafta hibrit araçlara yönelik vergi miktarına karar verecek. Rezzaz, “Hükümet her kanser hastasının tedavisini tamamlaması için bir kart çıkarak ve kanser hastaları herhangi bir sağlık sigortası incelemesi olmadan Kral Hüseyin Kanser Merkezi, üniversite hastanelerine sevk edilebilecek” dedi.

Başbakan Razzaz, emeklilik ve bakanların emeklilik kanunlarının yeniden incelenmesi konusunda çalışma yapacağını, vatandaşların önerilerini ve şikayetlerini ulaştırabileceği bir platform kurulacağını vurguladı. Okul ücretlerindeki artışın da inceleneceğini ifade eden Başbakan, öğretmenlerin maaşlarının ise direkt olarak banka hesaplarına yatırılacağını dile getirdi.

Önceliğin hükümet harcamalarını azaltmak olduğunu belirten Ürdün Başbakanı, Maliye Bakanlığınca bakanlık ve hükümet birimlerinin yıllık giderlerinin 150 milyon dinar azaltılmasına yönelik rapor hazırladığını dile getirdi.
Kaynak: İHA