Sokak Hayvanları Temiz Suya Kavuştu

EDHAYKO Başkanı Kalender: 'Vali Yardımcımız, Orman Su İşleri Müdürümüz ve Belediyenin iş birliğiyle buraya (eski çöp alanı), 2 tonluk bir su deposu kuruldu. Artık geldiğimizde burada su bulabiliyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor'

Edirne'de yüzlerce sokak hayvanının yaşadığı eski çöplük alanına hayvanseverlerin talebi üzerine 2 tonluk su tankı konuldu.

Eski Edirne çöplüğüne bir süredir kova ve damacanalarla su taşıyan hayvanseverler, alana su tankının konulmasının ardından hayvanların su ihtiyacını kolaylıkla karşılamaya başladı.

Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, sıcak havalarda hayvanların en çok temiz suya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kalender, gazetecilere yaptığı açıklamada, alana konulan tank sayesinde hayvanların su ihtiyacının çözüldüğünü belirtti.

Çöplükte yaşayan hayvanları gönüllüler ve kurumların yaşattıklarını dile getiren Kalender, şunları kaydetti:

"Vali Yardımcımız, Orman Su İşleri Müdürümüz ve Belediyenin iş birliğiyle buraya 2 tonluk bir su deposu kuruldu. Artık geldiğimizde burada su bulabiliyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyo çünkü buraya bidonlarla su taşımak zorunda kalıyorduk. Çok zor oluyordu. Getirdiğimiz su miktarı da yetersiz oluyordu. Su deposunun yapılması bu yüzden bizi çok rahatlattı. Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Yine buradaki canlarımızı kendi çabalarımız ve kurumlarımızın yardımlarıyla besliyoruz."

Kentte yaşayan vatandaşlara da sokak hayvanlarına yardım çağrısında bulunan Kalender, şöyle devam etti

''Tüm canlıların en büyük ihtiyacı yemek ve sudur. Susuz yaşam olması mümkün değildir. Bu konuşamayan canlılarında yaralıysa yara tedavilerinden sonra, hastaysa hastalık tedavilerinden sonra en büyük ihtiyaçları su. Bu yaz gününde havalar çok sıcak, susuz en fazla 1-2 gün dayanabiliyorlar. Bu konuda halkımızdan duyarlılık göstermelerini istiyoruz. Tüm halkımızdan bu konuda yardım istiyoruz.''
Kaynak: AA