Erzurum Canlı Hayvan Borsası İnşaatı

Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlaması beklenilen Canlı Hayvan Borsası'nın inşaatı sürüyor.

Büyükşehir Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Pasinler ilçesi karayolunun 20'nci kilometresinde Büyükşehir Belediyesince yapımı sürdürülen, bin büyükbaş ile yaklaşık 3 bin 500 küçükbaş hayvan kapasiteli, müşahede, yem, su deposu, büyük ve küçükbaş ahırı, çoban yatakhanesi, paket arıtma tesisi, ısı merkezi, misafirhane, veteriner odası, kantar, otopark, otel, banka, alışveriş alanları ve restoranların yer alacağı hayvan borsasının inşaat çalışmaları devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, inşaatı süren canlı hayvan borsasının Avrupa'nın önde gelen tesislerinden biri olacağını belirterek, bu tesis ile kentin et sektöründe söz sahibi olacağını ifade etti.

Hayvancılık sektöründe Erzurum'un çok önemli bir yere sahip olduğunu, ancak canlı hayvan borsası olmaması nedeniyle hayvan varlığının düşük bedellerle Batı'ya pazarlandığını aktaran Sekmen, söz konusu borsa sayesinde fiyat politikasının tek bir noktada belirleneceğine vurgu yaptı.

- Ucuz et olacak

Sekmen, borsanın inşaat çalışmasını yakından takip ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yapımı süren hayvan borsasının sektöre doping etkisi yapmasını bekliyoruz. Büyükbaş hayvan varlığıyla tartışmasız yere sahip Erzurum'u et sektöründe kalite ve ucuzluğun tek adresi yapacağız. Kentin bu sektörde söz sahibi olması için bu projeye ihtiyacı vardı. Üreticiler, eğer pazar yoksa hayvanlarını arzu ettikleri fiyatlara satamıyor. Hayvan borsası devreye girince alıcı ve satıcılar Erzurum ve çevre illerden gelecekler. Haliyle ortak bir politika belirlenecek ve bu noktada mağduriyetleri giderilecek.

Projeyi oluştururken Avrupa'da, Amerika kıtasında, Kafkaslar'da, Rus bloğunda bütün projeleri inceledik. İddia ediyorum, burası Avrupa'nın sayılı hayvan borsalarından olacak. Bunun ardından sektörde zirve yapmak için özel bir proje daha hazırlayacağız."

Kaynak: AA