Alaplı'da Hacı Adaylarına Hac Eğitimi

Zonguldak Alaplı ilçesinde, hac farizasını yerine getirebilmek için kutsal topraklara gidecek adaylara hac eğitimi verildi.

Alaplı'da  Hacı Adaylarına Hac Eğitimi
Alaplı İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 2 gün süreli seminerde, Müftü Aydın Bostancı, Vaiz hocası Serkan Demirtaş, tarafından uygulamalı eğitimler verildi.

Seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketler tarafından kutsal topraklara götürülecek 56 hacı adayı katıldı.

Hacı adaylarına seslenen Müftü Aydın Bostancı, "Hacca gidecek hacı adaylarının Alaplı’dan başlayarak yolculuk esnasında, Mekke ve Medine’de Hac görevini yerine getirirken birçok hususa dikkat etmesi gerekiyor. Hac oraya gittikten sonra artık bedenen yapılan bir görev oluyor. Ne kadar külfet varsa o kadar nimet vardır. Hac gibi zor bir ibadeti geceyi gündüze katarak, uykusuz, yorgun yapılan bir ibadeti Rabbim hepimize hakkıyla yapmayı nasip etsin. Hacılık eşi benzeri bulunmayan bir değer ve meşakkatli bir ibadettir” şeklinde konuştu.

Seminerde Vaiz Hocası Serkan Demirtaş tarafından yapılan sunumlarda, "Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı", "Ana Hatlarıyla Hac Menasiki", "Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık", "İbadet Bilinci ve Hac İbadeti", "Kadınlara Özgü Konular" ve "Temel Sağlık Bilgileri" ve Hac Yolculuğu öncesi Hacı adayları ve görevliler arasında koordinasyon gibi konulara değinildi.

Seminerde maket Kabe’de uygulamalı hac provası yapıldı. adaylara ihramın nasıl giyileceği, tavaf, hac farizası esnasında uyulması gerekli kurallar, yapılması gereken dualar, kılık kıyafetten yolculuğa kadar uyulması lazım gereken hususlar anlatıldı.
Kaynak: İHA