Yemen'de Sel Mülteci Kamplarına Zarar Verdi

Yemen'in kuzeyindeki El-Cevf ilinde etkili olan yağışlar nedeniyle meydana gelen selin, ildeki mülteci kamplarının önemli bir kısmını tahrip ettiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, bu sabah etkili olan yağış nedeniyle meydana gelen sel, Cevf ilinin merkezi olan El-Hazm kentinin doğusundaki mülteci kamplarının önemli bir kısmını tahrip etti.

Kamplardaki derme çatma yapıların sel sularına kapıldığı, halihazırda etkisini sürdüren yağışlar sebebiyle söz konusu bölge ve çevresindeki mülteci kamplarının da tehdit altında olduğu kaydedildi.

Sel nedeniyle can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

- Afetzedelere yardım çağrısı

Öte yandan, Cevf ilindeki Sosyal İşler ve Çalışma Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, selden zarar gören göçmenlere yardım yapılması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, sivil toplum kuruluşlarından, sel sularının sürüklediği mülteci kamplarında zarar görenlere acil yardım yapmaları istendi.

El-Mehra Valisi Racih Bakirayt, 30 Mayıs'ta sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ülkenin doğusunda etkili olan Mekunu Kasırgası'nın ardından şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen selde 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de kaybolduğunu ifade etmişti.

Kasırganın 25 Mayıs'ta etkili olduğu Mehra'da felaket nedeniyle kentteki altyapı sistemi ciddi şekilde zarar görmüştü. Kasırganın ardından başlayan şiddetli yağış nedeniyle bölgede su taşkınları meydana gelmişti.

Yemen'in Sokotra Adası, Mehra, Hadramut, Şebve, Ebyen ve Aden kentlerinin yanı sıra Umman'ın güney bölgelerini de vuran Mekunu Kasırgası, etkili olduğu bölgelerde can ve mal kaybına neden olmuştu.

Kaynak: AA