İBB Başkanı Uysal, Esnaf Ve Vatandaşlarla Buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: 'Biz ülke olarak ne kadar güçlü ve istikrarlı olursak, bölgemizde de huzur o kadar iyi olur. İnşallah bunu hep beraber sağlarız'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, "Biz ülke olarak ne kadar güçlü ve istikrarlı olursak, bölgemizde de huzur o kadar iyi olur. İnşallah bunu hep beraber sağlarız." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Uysal Pendik'te esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

Halk Eğitim Merkezi'nin sergisini açan Uysal, "El emeği, göz nuru ürünlerin yapılıp satıldığı pazarları belediyeler olarak kursiyerlerimizle iş birliği içinde kuralım." ifadesini kullandı.

Kaynarca'da esnafı ziyaret eden Uysal, iş yeri sahiplerine hayırlı işler diledi ve taleplerini dinledi.

Mahalledeki vatandaşlarla da sohbet eden Uysal, Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman'ın ailesini evinde ziyaret ederek taziyede bulundu.Kaynarca'da Mehmet Akif Kütüphanesi ile AK Nokta'yı ziyaret eden Uysal, aynı caddedeki diğer partilerin stantlarına da uğrayarak selam verdi.

- "Bahçesi müsait okullara otopark ve spor salonu yapıyoruz"

Sergi açılışında konuşan Uysal, Büyükşehir Belediyesi olarak bahçesi müsait olan okullara spor salonu ve otopark yaptıklarını söyledi.

Otoparklardan okul aile birliklerinin, çevre esnafının ve vatandaşların istifade ettiğini belirten Uysal, "Böylece bölgenin otopark ihtiyacını, hem de okulların birçok önemli ihtiyacını çözüyoruz." ifadesini kullandı.

İstanbul'da ve Pendik'te ne hizmetler yapıldığını vatandaşların çok iyi bildiğini dile getiren Uysal, Türkiye'nin 24 Haziran'dan sonra sistem değişikliğiyle kamu kurumlarının daha çok uyum içinde çalışacağı bir dönemi yakalayacağını vurguladı.

Uysal, "İnşallah sahip çıkalım, ülkemiz çok daha güzel şeyler üretsin. Hepimiz buna layığız. Biz ülke olarak ne kadar güçlü ve istikrarlı olursak, bölgemizde de huzur o kadar iyi olur. İnşallah bunu hep beraber sağlarız." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İSMEK kurslarında da 7'den 70'e bütün herkese hitap edecek eğitimler verildiğine dikkati çeken Uysal, İSMEK'te bu yıl 280 bin kişinin eğitim aldığını bildirdi.

Kursiyerlerin ürünlerinin satışı için bazı yerlerde kapalı pazarlar yaptıklarını dile getiren Uysal, şunları kaydetti:

"El emeği göz nuru ürünlerin yapılıp satıldığı pazarları belediyeler olarak kursiyerlerimizle iş birliği içinde kuralım. Bu kurslarda yeteneği ve ilgisi olan vatandaşlarımız çok güzel eserler üretiyor. Bu ürünlerin hem sergilenebildiği, hem de satılıp gelire dönüştüğü yerleri hep beraber çalışarak kuralım."

Uysal, konuşmasının ardından okuma yazma kursunu bitiren 4 kursiyere sertifikalarını takdim etti. Daha sonra Uysal ve beraberindekiler, açılışını gerçekleştirdikleri sergiyi gezdi ve kursiyerlerden eserleri hakkında bilgi aldı.

Pendik sahilinde 13 Haziran'a kadar açık kalacak sergide; kursiyerlerin el emeği ve göz nurunu yansıtan nakış, dantel, ev tekstili, ebru, tezhip, ahşap boyama, fotoğrafçılık, resim, seramik, hediyelik eşya gibi ürünler yer alıyor.

Kaynak: AA