Erzincan Da Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna İftar Verildi

Erzincan Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce şehit yakınları ve gazilerin onuruna iftar programı düzenlendi.

Erzincan Da Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna İftar Verildi
Kule Park Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine; Erzincan Valisi Ali Arslantaş, eşi Hatice Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Programda ilk olarak konuşan Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, bu vatan uğruna mücadelede bulunmuş şehit ve gazileri bir kez daha anmak aynı zamanda bu ruhu kendi içlerinde yaşamak ve yaşatmak için bir arada bulundukları belirterek, katılımlarından ötürü tüm şehit yakınları ve gazilere teşekkürlerini iletti.

Daha sonra söz alan bazı davetliler birlik ve beraberlik mesajları vererek İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ettiler.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise konuşmasında, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ete kemiğe büründüğü Ramazan ayının, milletimizin iftihar edilecek hasletlerinin de ortaya çıkmasına vesile olduğunu belirterek, insanın çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebileceğini fakat Şehitlik ve gazilik rütbesini hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmakta olduğuna dikkat çekti.

Vali Arslantaş konuşmasının devamında; "Şehitlik mertebesine yükselmek hem Cenabı Hak katında, hem de halk nazarında büyük bir şereftir. Bu nedenle şehit ailelerimiz, şahadete uğurladığı evlatlarıyla ne kadar övünseler azdır. Siz kahraman gazilerimiz, vatanımızın bekası için yaptığınız fedakârlıklar ve hizmetler için ne kadar övünseniz azdır. Biz şayet bu ülkede huzur ve güven içinde yaşayabiliyorsak bunu elbette şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların fedakârlıkları olmasaydı, biz burada birlikte huzur içinde oruç açmaya, iftar etmeye imkân bulamayabilirdik.

Bu vesileyle bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi bu mübarek ramazan gününde bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyorum. Sözlerime son verirken bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Mekânları cennet olsun. Gazilerimize de Allah’tan şifalar diliyorum. Onlara da sağlıklı, huzurlu, bereketli ömürler diliyorum.”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Ali Arslantaş, eşi Hatice Arslantaş ve beraberindeki protokol mensupları şehit yakınları ve gaziler ile sohbet ederek, istek ve taleplerini dinlediler.
Kaynak: İHA