HÜDA PAR'ın Bingöl Mitingi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz: 'İktidarlara yanlışlarını cesur bir şekilde hatırlatacak, hakaret etmeden, çatışma ortamına girmeden, silahı bir yol ve yöntem olarak asla kabul etmeden bir lokma huzuru bu millete hediye edeceğiz'.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Vekili Mehmet Yavuz, "İktidarlara yanlışlarını cesur bir şekilde hatırlatacak, hakaret etmeden, çatışma ortamına girmeden, silahı bir yol ve yöntem olarak asla kabul etmeden bir lokma huzuru bu millete hediye edeceğiz." dedi.

Yavuz, partisince Genç Caddesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, seçimlerde sonuç ne olursa olsun, kardeşliğin, memleketin dirliği ve birliğinin kazanmasını istediğini belirtti.

Seçimi kazananın bu memleketin bir evladı olduğunu dile getiren Yavuz, şöyle konuştu:

"25 Haziran'da sonuç ne olursa olsun, kardeşlik, memleketimizin birliği, dirliği, umudu kazansın. Çatışmanın bize bir faydası yok. Kim kazanırsa kazansın, hükümete kim gelirse gelsin, Meclis'te kim bulunursa bulunsun bu memleketin vatandaşı ve evladı olduğunu hiçbir zaman unutmamalı, yerli ve milli politikaları Meclis'e taşıma zorunluluğu bulunduğunu unutmamalıdır."

Yavuz, sonuç siyasetinin ülkeye yarar sağlamadığını, cumhuriyet tarihi boyunca her gelen iktidarın, sistemi değiştirme sözü vermesine rağmen mevcut sistemin izin verdiği ölçü içerisinde politikalarını icra ettiğini savundu.

- "Çatışmayacağız, uzlaşacağız ve anlaşacağız"

Partilerinin bütün sorunları uzlaşma ve anlaşma yoluyla çözme taraftarı olduğunu, çatışmayı bir kenara koyduğunu ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde vermiş olduğumuz bütün siyasi kararlarda, bunu gözönünde bulundurduk. Çünkü çatışma bu memlekete ve millete zarar verdi, hep beraber kaybettik. O zaman ne çatışmacı bir üslubu kullanacağız, ne de çatışmaya davetiye çıkaracak bir eylemin içerisine gireceğiz. Çatışmayacağız, uzlaşacağız ve anlaşacağız. İktidarlara yanlışlarını cesur bir şekilde hatırlatacak, hakaret etmeden, çatışma ortamına girmeden, silahı bir yol ve yöntem olarak asla kabul etmeden bir lokma huzuru bu millete hediye edeceğiz."

Kaynak: AA