Hitit Çocuk Üniversitesinin Etkinlikleri

Hitit Üniversitesi tarafından üçüncüsü düzenlenen Çocuk Üniversitesinin 2018 yılı etkinlikleri, tanışma töreni ile başladı.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Çocuk Üniversitesinin uygulamalı bilimsel çalışma imkanları sunan, tatil dönemini keyifli ve verimli şekilde geçirmeyi sağlayan bir program olduğunu söyledi.

Program süresinde alanında uzman öğretim elemanları tarafından eğitimler verileceğini ve etkinlikler gerçekleştirileceğini aktaran Baykam, "HİTÜ Çocuk Üniversitesinin çocuklarımıza üniversite ortamında keyif alacakları yöntemlerle bilimsel çalışma imkanları sunan, çocukların geleceğe yönelik meslek seçimlerini daha bilinçli yapmalarına yol açan, eğlenirken öğrenmeyi sağlayan, çocuklara üniversitenin ne demek olduğunu tanıtan, üniversitede yapılan bilimsel aktivitelerin tanıtımının yapılabileceği, tatil dönemlerini keyifli ve verimli şekilde geçirmeyi sağlayan ve üniversiteyi toplumla daha yakın hale getiren bir program." ifadelerini kullandı.

Bu yıl TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programları kapsamında düzenlenerek öğrenci sayısının 100'e çıkartıldığı HİTÜ Çocuk Üniversitesinde nano dünyaya yolculuk, mahalle oyunları, deneylerin renkli dünyası, arkeoloji atölyesi, uçaklar hakkında merak edilenler, jimnastik, DNA okulu, mikropların dünyası, grup dinamiği, doğada yön bulma, birlikte şarkı söyleme, eğlenme, anatomiye giriş, seramik atölyesi, genç matematikçiler gizemli sayıların peşinde, 3d tasarım atölyesi, elektronik robotik atölyesi, robotlar artık hayatımızda, pratik İngilizce ve drama atölyesi, nöro görüntüleme teknikleri, yaratıcı sanat atölyesi ve ebru atölyesi ile birlikte 21 farklı alanda eğitim ve etkinlik gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA