Endüstriyel Tasarımcı Adayları Projelerini Sanayicilere Sundu

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, mezuniyet projelerini öğretim üyeleri ve sanayi temsilcilerinin yer aldığı jüri karşısında sundular.

Endüstriyel Tasarımcı Adayları Projelerini Sanayicilere Sundu
2017-2018 öğretim yılı mezuniyet projeleri Birleşmiş Milletlerin önerdiği "Sürdürülebilir Kalkınma İçin 17 Hedef" çerçevesinde; spor, sağlık, iletişim, güvenlik, ulaşım ile iş ve ticaret hayatı gibi alanlarda birey ve toplum refahına katkıda bulunan tasarımlarla gerçekleştirildi.

Tasarım öğretimini insan, sanayi ve toplum odaklı bütünsel bir bakış açısı ile yürüttüklerini belirten Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, bölümdeki her öğretim sürecinin yeni ve yenilikçi ürünler, hizmetler ve ortamlarla sonuçlandığını ifade etti.

Her projenin kullanıcı ihtiyaçları ve deneyimi, form ve estetik çözümleri ile iş çevrelerine büyük uyum gösterdiğine dikkat çeken Yılmaz, “2017-2018 akademik yılı mezuniyet projelerimiz bölüm öğretim üyelerimiz ve sanayi temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan bir jüri tarafından değerlendirildi. Oluşturulan jüri, projeleri tamamen yeni bir teknoloji, mevcut bir teknolojinin yeni bir alana uygulanması, mevcut teknolojinin geliştirilmiş bir uygulaması ve ticari başarı potansiyellerine göre derecelendirdi. Proje sunumlarında hem araştırma aşamasında hem de tasarım geliştirmede, her öğrencinin büyük ölçüde kendi kendini yöneterek, öğrenim hayatı boyunca aldığı bilgi, beceri ve sorgulama ruhu ile birbirinden bağımsız önemli çalışmalar yaptıkları gözlendi. Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencilerimize iş yaşamlarında başarılar diliyor, davetimizi kırmayarak mezuniyet proje sunum jürimizde yer alan değerli isimlere bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA