EDESOB Üyeleri Yapılandırma İle İlgili Bilgilendirildi

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Birliğinde (EDESOB) üyeleriyle bir araya gelerek, 7143 sayılı vergi ve bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında bilgi verdi.

Başkal, EDESOB'da düzenlenen toplantıda, vergi ve bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun 18 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Kanunla altı ana başlıkta düzenlene yapıldığını anlatan Başkal, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesi kesinleşmiş kamu alacakları. Kesinleşmiş kamu alacakları ile yapılan düzenlemede, vadesi geçmiş olan kamu alacaklarının, vergi aslının ödenmesi durumunda, vergi aslına bağlı olarak kesilen vergi cezalarının tamamı artı, vergi aslına bağlı olarak yürütülen faizler tamamen kaldırılarak yerine yurt içi üretici oranına göre hesaplanan endeks getirilmektedir. Vergi aslıyla beraber ikisinin toplamı ödenmektedir. Bunun sonucunda vergi aslına bağlı olarak kesilen cezalar kaldırılmakta, faizlerin de yaklaşık üçte ikisi ortadan kaldırılmaktadır. Yasa ile getirilen düzenlemede, belirli bir takvimin olması gerekiyor. Kesinleşmiş alacaklarda 31 Mart 2018'den önceki vadeli alacakları kapsıyor. Diğer taraftan bu alacaklar ile ilgili müracaatların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar bağlı bulunulan vergi dairesine bizzat giderek müracaatı yapılabildiği gibi, gelir idaresi başkanlığının internet sitesi üzerinden de yapılabiliyor. Diğer taraftan e-devlet üzerinden ve postayla da müracaatlar yapılabiliyor."

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz de toplantıya katılanlara teşekkür ederek, yapılandırmanın hayırlı olmasını diledi.

Kırkpınar Vergi Dairesi Müdürü Tuğrul Gelegin ise kanuna ilişkin bilgi verdi.

Toplantıya, EDESOB üyeleri katıldı.

Kaynak: AA