'Cumhurbaşkanımıza Oyumuz Anasının Ak Sütü Gibi Helal Olsun'

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can: 'Cumhurbaşkanımıza oyumuz anasının ak sütü gibi helal olsun. 15 Temmuz'dan sonra ülkede vatan, millet, bayrak, ezan tehlikeye girdiği için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, devletin bekası için bu karar açıklandı. MHP, sizlerin desteği ve duasıyla, Allah'ın izniyle ülkemizin teminatıdır, sigortasıdır'

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Cumhurbaşkanımıza oyumuz anasının ak sütü gibi helal olsun. 15 Temmuz'dan sonra ülkede vatan, millet, bayrak, ezan tehlikeye girdiği için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, devletin bekası için bu karar açıklandı. MHP, sizlerin desteği ve duasıyla, Allah'ın izniyle ülkemizin teminatıdır, sigortasıdır." dedi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Can, MHP İçel Milletvekili adayı Baki Şimşek ile 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Ferahim Şalvuz ve Altaylılar mahallelerinde seçim toplantıları düzenledi.

Can, toplantılarda yaptığı konuşmada, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduğunu anımsatarak, "Bu darbe girişimi Türk tarihine kara gece olarak yazıldı. Ülkemiz 1960 ihtilalini gördü, 1970 muhtırasını gördü, 1980 ihtilalini gördü. 28 Şubat'ı gördük ama bu 15 Temmuz gecesi gibi bir gece görmedik. Milletimizin verdiği vergilerle alınan silahlar ve uçaklar, millete kurşun olarak, bomba olarak geri döndü." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı doğrultusunda demokrasinin yanında olduklarını aktaran Can, şöyle devam etti:

"Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızı destekleme kararı aldı. Herkes niyetini bilirken soruyor. 'Niye destek veriyor?' diyorlar. 15 Temmuz akşamı bu ülkede bu millet neyle karşılaştı? Bunu düşünmek lazım. Cumhurbaşkanımıza oyumuz anasının ak sütü gibi helal olsun. 15 Temmuz'dan sonra ülkede vatan, millet, bayrak, ezan tehlikeye girdiği için, geleceğimiz için, çocuklarımız için, devletin bekası için bu karar açıklandı. MHP, sizlerin desteği ve duasıyla, Allah'ın izniyle ülkemizin teminatıdır, sigortasıdır. Artık uyanıp dirilmemiz gerekiyor. Seçimlerde Tarsus MHP'nin kalesiydi yine öyle olacak. Bir oy demeyin, her şeyin başlangıcı bir oydur. Hepiniz 24 Haziran'da sandığa gidin."

Milletvekili adayı Şimşek de Cumhur İttifakı'nın önemini anlatarak, MHP'nin Türkiye'nin sigortası olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA