Artvin'de İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı

Artvin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce imar barışı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Ömer Doğanay başkanlığında, bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, yaptığı konuşmada, imar barışının, devletin vatandaşı ile itilaflı olduğu, imar planına aykırı, ruhsat ekleri projesine aykırı veya ruhsatsız olan yapıların kayıt altına alınması olduğunu söyledi.

İmar barışı başvurularının 31 Ekim'e kadar yapılabileceğini belirten Cavunt, "31 Aralık 2018 tarihine kadar da bedeli yatırılarak yapı kayıt belgesi alınacaktır. Yapı kayıt belgesinin bedeli, konutlar için yapının bina inşaat bedeli ile yapının emlak bedelinin yüzde 3, ticari alanlarda ise yüzde 5 olarak olarak düzenlenmiştir. Tapuda cins değişikliği veya kat mülkiyetine geçilmesi içinse aynı bedel yatırılarak kat mülkiyeti ve tapudaki cins değişikliği yapılmış olur." dedi.

Cavunt, yapı kayıt belgesinin, elektrik, doğalgaz ve suyun bağlanması için istenilen yapı kullanma belgesine denk bir belge olduğunu ifade ederek, yapı kayıt mülkiyeti alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi için olmazsa olmaz şartın, tüm maliklerin anlaşması olduğunu dile getirdi.

İmar barışının 31 Aralık 2017'den önceki binaları ve alanları kapsadığını kaydeden Cavunt, "Bu bir imar affı değil. İmar barışıdır. Bundan dolayı da hiçbir müktesep hak oluşturmaz." diye konuştu.

Cavunt, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA