Alaplı MYO'ya 4 Yıllık Bölüm Açılması Talebi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokuluna (MYO), Uygulamalı Bilimler Fakültesine bağlı 4 yıllık 3 bölüm açılmasının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onaylandığını bildirdi.

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, halkın, buraya okumaya gelen öğrenciler ve idarecilerin Alaplı MYO'nun 4 yıllık olması noktasında talepleri olduğunu belirtti.

Alaplı Belediyesine ait olan okulun karşısında 10 dönümlük bir yerin borç takas yöntemiyle üniversiteye kazandırılacağını anlatan Çaturoğlu, şunları kaydetti:

"Bizler elimizden geldiği kadar üniversitemize ve Alaplı kampüsüne gereken bütün desteği vermeye çalıştık. Üniversitemizle birlikte çalışmalar yaptık ve okula bağlı üç bölümün 4 yıllık olmak kaydıyla Alaplı yerleşkesinde açılması YÖK tarafından onaylandı. Hemen öğrenci alınabilecek noktadadır. Bu bölümlerimiz, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Yönetim ve Bilişim Sistemleri ve Sigortacılık ve Risk Yönetimi bölümleridir."

Kaynak: AA