AK Parti Uşak İl Başkanı Çakın, BBP'yi Ziyaret Etti

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) ziyaret etti.

Çakın, ziyarette yaptığı açıklamada 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhur İttifakı’nın milletine bağlı siyasi anlayışlardan gelen partiler tarafından kurulduğunu belirten Çakın, ittifak üyesi partilerin ülkenin bekasını öncelik olarak gördüğünü belirtti.

Çakın, birlik ve beraberlik vurgusunda bulunarak, "Milletine bağlı, milli ve manevi duygularla bezenmiş ocaklardan yetişen gençlerimiz, zamanı gelince ortaya çıkıyor ve milleti için canını ortaya koyuyor. 15 Temmuz’da bunun en güzel örneğini gördük." dedi.

Seçimlerin önemine işaret eden Çakın, şöyle konuştu:

"24 Haziran’da aynı istikamette bir araya gelen ve ülkemizin 2023 hedefleri için rotasını çizen Cumhur İttifakımız, muvaffak olacaktır. Esas olan aynı vatanın birer fertleri olduğumuzun bilincinde olmaktır. Ülkemizin özellikle 15 Temmuz ve öncesinde başına gelenleri düşündüğümüzde, her türlü siyasi fikir ayrıklarını bir kenara bırakmanın gerekliliğiydi bu dönem. Bu noktada AK Parti, MHP ve BBP’nin küçük siyasi ayrılıkları bir kenara bırakmasını önemli buluyoruz. Kandil, Mümbiç ve Afrin operasyonlarının yapılması, artık ülkemizin doğrudan terörün kökünü kurutmaya yönelik adımlar attığının göstergesidir. Muhalefet bu operasyonların neden yapıldığını bilmiyor. Bizler, terörle mücadele ederken, bir yandan da bataklığın kuruması ve tekrar terörün yuvalanmaması için de ciddi mücadeleler veriyoruz. Seçimlere çok az bir süre kaldı ve neden ülkemizin bir beka sorunu olduğunu iyi anlatmamız gerekiyor. Cumhur ittifakının milli ve yerli olduğunu ve 2023’ün Türkiye’si için nelerin ortaya konacağını çok iyi ifade etmemizde yarar var."

BBP Uşak İl Başkanı Bekir Alperen ise milletimizin sağduyulu olması gerektiğini belirterek, "Bizler merhum genel başkanımız sayın Muhsin Yazcıoğlu’nun dediği gibi aynı kilimin motifleriyiz. Bizler asla ülkemizin karşısındaki bir hesabın içinde olmadık. Nokta kadar menfaat için eğilmedik ve fırıldak olmayacaksınız dedi. Bizlerin bir duruşu var ve bu yolda da alnımız ak ilerliyoruz. Memleketin menfaatleri söz konusuysa akan sular durur." dedi.

Kaynak: AA