Trabzon'dan Afrika'ya Anlamlı Yardım

Trabzon'dan Afrika'ya, 61 bin Kur'an-ı Kerim ve elifba gönderildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Sivil İnisiyatifi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Afrika'da Kur'an-ı Kerim ihtiyacını karşılamak için başlatılan "Dünya Kur'an Okuyor" kampanyası çerçevesinde toplanan Kur'an-ı Kerim, elifba ve bayramlık gıda malzemeleri Afrika'ya ulaştırıldı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Karadeniz Bölge Temsilcisi Fahrettin Köroğlu, kampanyanın devam ettiğini belirterek, "İstiyoruz ki Kur'an'ın nuru her yere dağılsın ve onu okuyamayan kalmasın. Günümüz şartlarında bile ne yazık ki yoksulluk yüzünden Kur'an-ı Kerim'i kitap halinde eline alamamış Müslümanlar bulunmakta." dedi.

Afrika'da ya da dünyanın herhangi bir köşesinde, elinde Kur'an-ı Kerim olmadığı için ağaç parçalarına ya da kumların üzerine yazdıkları sureleri ezberleyerek hafız olmaya çalışanlar ve ihtiyacı olan kişilere 61 bin Kur'an-ı Kerim ve elifbayı ulaştırmak için yollara düştüklerini aktaran Köroğlu, destek veren kurum ve derneklerle 8 Mart'ta başlatılan kampanya çerçevesinde Afrika'ya gittiklerini söyledi.

Trabzon halkının bağışladığı Kur'an-ı Kerim ve elifbaları ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını aktaran Köroğlu, "Ayrıca ramazan ve bayram münasebetiyle gittiğimiz ülkelerde iftar programı, kumanya yardımı ve yetim çocuklar için bayramlık hediyeler gibi yardım faaliyetlerinde bulunulmuştur. Kampanyaya destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Sivil İnisiyatifi üyeleri ve tüm bağışçılarımıza şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA