Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı Açıklaması

'Türk milleti olarak bizler tüm inançlara saygı duyan çok özel ve örnek bir toplumuz'.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, "Türk milleti olarak bizler tüm inançlara saygı duyan çok özel ve örnek bir toplumuz." dedi.

Özbalcı, Budakdere Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Ali Baba Sultan Zade Mehmet Tahir Efendi Türbesi’nin açılışına katıldı.

Törende yaptığı konuşmada birlik mesajı veren Özbalcı, şunları kaydetti:

"Türk milleti olarak bizler, tüm inançlara, farklı düşüncelere, etnik kimliklere, dillere, dinlere saygı duyan çok özel ve örnek bir toplumuz. Ecdadımız bize öyle güzel bir miras bırakmışlar ki yaratılanı, Yaradan'dan ötürü karşılıksız seven, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, barışın en temel ilkeleri sayan, incinsen de incitmeyen bir millet olarak tüm toplumlara nam salmışız. Barışın, dostluğun ve kardeşliğin esintilerini şu an Budakdere’de yaşıyoruz. Rabbim, birliğimizi, dirliğimizi daimi kılsın. Geçen sene türbemizin temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Şükürler olsun ki, bugün de açılışını yapıyoruz. Sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duydum. Tüm hemşehrilerimizi ve konuklarımızı sevgiyle selamlıyor, saygılar sunuyorum."

Dernek Başkanı Rıza Kabadayı da Belediye Başkanı Selim Özbalcı’ya Ali Baba Sultan Zade Mehmet Tahir Efendi Türbesi’nin yapımına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.
Kaynak: AA