Kemal Pınar İlkokulunun Yapımına Başlanacak

Yunusemre ilçesinde deprem incelemesi sonucu yıkım kararı verilen Kemal Pınar İlkokulunun temeli önümüzdeki günlerde atılacak.

AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Murat Baybatur, Barbaros Mahallesi'nde yaptığı ziyartler çerçevesinde mahalle sakinlerin bir an önce bitirilmesini istediği Kemal Pınar İlkokulu'nun yeni yapılacak okul alanını inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

İhale sürecinin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde okulun temelinin atılacağını ifade eden Baybatur, 2019 yılında yeni okulun tamamlanarak faaliyete gireceğini söyledi.

Okulun tüm aşamalarını yakından takip ettiğini ifade eden Baybatur, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız okulun bir an önce tamamlanmasını istiyor. Bizde yeni okul ile ilgili başından beri gerek Milli Eğitim Bakanlığında ve gerekse kentteki kurumlar nezdinde bürokrasinin daha hızlı işlemesi ve bir an önce başlaması için destek oluyoruz. Proje ve ihale süreci tamamlandı, önümüzdeki günlerde Allah izin verirse yeni okulumuzun temelini hep birlikte atacağız. Çocuklarımızın her zaman en iyiye layık ve yapılacak yeni okul da son derece modern ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap veren bir okul olacak. Okulun yapımının 2019 yılı içinde tamamlanarak eğitim öğretim dönemine yetiştirilecek. Yeni okul Barbaros Mahallesi sakinlerine, çocuklarımıza ve Manisa'mıza hayırlı olsun."

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki ay okulun temelinin atılacağını belirten yetkililer, yeni okul binasının Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen en son ihtiyaç programına göre özel proje olarak hazırlandığını belirtti.

Okulun 2019 yılında tamamlanmasının planlandığını belirten yetkililer, "Barbaros Mahallesine yeni bir hava katacak okulda 24 derslik, okul öncesi öğrencileri için ana sınıfları bölümü, engelli öğrencilerin eğitimi için düzenlenen destek eğitim odası, 150 kişilik konferans salonu, kütüphane, 2 fen laboratuvarı, görsel sanatlar sınıfı, müzik sınıfı, öğretmenler odası, zümre öğretmenleri odası, okul aile birliği odası, rehberlik servisi, bay ve bayan mescid bulunuyor."

Kaynak: AA