Bulanık'ta Yatırım Değerlendirme Toplantısı

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, ilçedeki muhtarla 2018 yılı yatırım değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, İl Özel İdare Sekreteri Şeyhmus Yentür ile AK Parti milletvekili adayı Abdülmecit Cantepe ile muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uzan, köylerin fiziki yetersizliklerinin tespiti, yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Bu yıl ilk kez köy yollarını sıcak asfaltla buluşturacaklarını belirten Uzan, şöyle konuştu:

"İlçemizde 21 kilometre sıcak asfalt çalışmamız olacak. Devletimizin bu yıl 10 milyon liraya yakın bütçe ile ilçemize hizmeti olacak. Devlet olmak demek sadece yol yapmak, su getirmek değil. Devlet demek, belli bir toprak içerisinde birlik ve beraberlilik ve kardeşlik içerisinde yaşamaktır. Sosyal devlet olmanın gereği olarak sadece beş aylık süre içinde on beş milyona yakın kaynağı vatandaşlarımıza dağıttık. Sıkmadığımız el bizim değildir. Ülkemizde bir kaos olduğu zaman gideceğimiz bir yer yoktur. Coğrafyamızda kimlik ayrıştırmalarına izin vermeyeceğiz. Bir Türk'ün, bir Kürt'ün farkı yoktur. Devlet baba, şefkatini her zaman halkına gösteriyor ve gösterecektir. Bu gün Bulanık'ta huzur ve güven varsa bu sizlerin ve bizlerin sayesindedir. Biz el ele vereceğiz. El ele birlik içinde ayrışmadan vatanımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi koruyalım. Terör örgütünün ayrıştırıcı politikalarına kanmayalım."

AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise dik duracaklarını, korkak olmayacaklarını bildirerek, şöyle konuştu:

"Altyapı çalışmalarınıza başlandı. Meslek yüksek okulu açılıyor, doğal gaz gelecek ve ulaşım problemlerinin çoğunun halesi yapıldı. Sosyal yardımlarda ise mağdur olan vatandaşların yanında yer alıyoruz. Bunların değerini bilmek gerekir. Hizmetleri geliştirmek çağı yakalamak önemlidir. Eskiden devlet ile görüşmek bu kadar kolay değildi. Şimdi devlet ayağınızda, muhtarların sıkıntılarını önemsiyoruz."

Konuşmaların ardından toplantı taleplerin dile getirilmesiyle devam etti.

Kaynak: AA