ATAV Heyeti, Perge'deki Kazı Çalışmaları İnceledi

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Gül Ege, Perge Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarını, Kazı Başkanı Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel ve Prof. Dr. Nevzat Çevik ile inceledi.

ATAV'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ATAV’ın 6 Haziran'da "Bir Sütun da Sen Dik" Projesine sponsor olanları onurlandırmak için düzenlediği törende, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kazı sezonuyla ilgili ilk kazmayı vurmuş, kazmayı vurduğu yerde Plancia Magna'nın anıt mezarının beş basamaklı podyuma çıktığını ise sosyal medyadan duyurmuştu.

Vali Karaloğlu'nun paylaşımının ardından Perge'yi ziyaret eden ATAV Başkanı Gül Ege ve yönetim kurulu üyeleri, kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, "Valimiz Münir Karaloğlu'nun önerisiyle başlayan kazı çalışmaları kapsamında özellikle doğu caddeye ağırlık verildi. Batı Caddesi'nde ise yapılan restorasyon çalışmalarının ardından çalışmalar disiplinli bir şekilde devam ediyor. Güney Caddesi'nde de su kanalı çalışmalarına ağırlık verdik." ifadelerini kullandı.

Ege ise dünyanın ilk kadın belediye başkanı Plancia Magna'nın anıt mezarının beş basamaklı podyumunun ortaya çıkmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

ATAV'ın, yönetim kurulu olarak yapacağı aktivitelerde Perge'yi öncelikleri arasına aldığını aktaran Ege, şunları kaydetti:

"Perge Antik Kenti'nin uluslararası platformda hak ettiği yeri alması için Antalya Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı ve yapacağı çalışmalara, katkımız artarak devam etmektedir. Biz bugün aynı zamanda ATAV'ın Perge'de gerçekleştireceği etkinlikler için mekan incelemesi yaptık. Yakın zamanda halkımızın ve şehre gelen ziyaretçilerin de davetli olacağı Perge Yılı Etkinlik Takvimini açıklayacağız."

Ziyarette kazı ekibine tişört ve vakfın logosunun yer aldığı şapka dağıtıldı.

Kaynak: AA