Adana'daki FETÖ/PDY Davası

Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan dava açılan 1'i tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan dava açılan 1'i tutuklu 21 sağlık çalışanının yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Yusuf Çelik ise mahkemeye bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi üzerinden (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkemede savunma yapan tutuksuz sanık T.Ö. ByLock'u kullandığını ve eşinin telefonuna da ByLock'u kendisinin yüklediğini söyledi.

Etkin pişmanlığa dair ifadelerinin yer aldığı dilekçeyi önceki celselerde mahkemeye sunduğunu belirten sanık T.Ö. şöyle devam etti:

"Eşimin telefonuna ByLock'u ben yükledim. Eşimde ByLock'tan beni ekledi. Fakat eşim ByLock'u hiç kullanmadı. Bildiğim herşeyi önceki celselerde anlattım. Beraatimi talep ediyorum."

Mahkemede savunma yapan tutuklu sanık Çelik ve diğer sanıklarda suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise eksik hususların giderilmesi ve tutuklu sanığın mevcut halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanık Çelik'in mevcut halinin devamını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA