Türk Hayırseverlerden Afrika'ya Ramazan Ayı Yardımı

Türk hayırseverlerin kurduğu yardım dernekleri, Ramazan ayı boyunca Afrika ülkeleri Çad, Kamerun, Etiyopya ile Filipinler’de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunarak iftar sofraları kurdu.

Türk Hayırseverlerden Afrika'ya Ramazan Ayı Yardımı
Türk hayırseverlerin kurduğu, Tut Ellerinden, Seyyah Organizasyon ve İsviçre merkezli Tut Elimi insani yardım dernekleri Ramazan ayı boyunca Çad, Kamerun, Etiyopya, Filipinler ile Türkiye’deki İstanbul ve Hatay illeri de dahil olmak üzere yardım paketi dağıtımı yaptı.

Etiyopya’da Somalili mülteci kamplarına yardım ulaştıran dernekler, Filipinler’de de Moro Müslümanlarına yardım dağıttı.

Uluslararası İnsani Yardım Derneği “Tut Ellerinden” Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Tunç bu ülkelere yapılan yardımlarla ilgili, Osmanlı tarihinde de bazı padişahlar tarafından Bangladeş ve Filipinler’e yardım eli uzatıldığını belirterek, “Biz de onların torunları olduğumuz için devam etmek istedik” dedi.

Çad ve Kamerun’a insani gelişmişlik endeksinin en düşük olduğu ülkeler arasında olduğu için insani yardım yapıldığını dile getiren Tunç, “Ramazan öncesi de Nijer’de faaliyet gösterdik, kuyular açtık kurban organizasyonları yaptık. Bu yıl Kurban Bayramı için daha fazla insana yardım ulaştırmak amacıyla bazı bölgelerde fiyat araştırması yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA