Şanlıurfa Valiliğinden Suruç Açıklaması

Şanlıurfa Valiliği tarafından resmi internet sitesinden Suruç olayıyla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, valiliğin resmi internet sitesi ve hiyerarşik düzen içinde yapılan görüşmeler dışında herhangi bir görüşme ve açıklama yapılmadığı bu türden haberlerin gerçeği yansıtmadığı duyuruldu. Açıklamada isim verilmeden İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray’ın ofisinden yapıldığı iddia edilen açıklama da yalanlanmış oldu.

Valiliğin açıklamasında, "14.06.2018 günü ilimiz Suruç ilçesinde yaşanan olayla ilgili olarak ilk gün valiliğimiz internet sitesinde yapılan yazılı açıklama ve hiyerarşik düzen içinde yapılan görüşmeler dışında valiliğimizce başkaca herhangi bir görüşme ve açıklama yapılmamıştır. Bazı basın yayın organlarında yer alan bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Suruç’ta yaşanan olayların ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i aradığını ve Erin’in kendisine olayın PKK-AK Parti çatışması olmadığının bilgisini verdiğini belirtmişti. Açıklamada isim verilmeden İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray’ın ofisinden yapıldığı iddia edilen açıklama da yalanlanmış oldu.
Kaynak: İHA