Hatay'da Şehit Babasına 'Babalar Günü' Ziyareti

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Babalar Günü dolayısıyla ilçede bulunan şehit babasını ziyaret ederek gününü kutladı.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Babalar Günü dolayısıyla ilçede bulunan şehit babası Recep Bozoğlan'ı ziyaret etti.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Kaymakam Uygur ve Başkan Sarı'nın 1995 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan jandarma er Rıfat Bozoğlan'ın, Mayadalı Mahallesinde oturan baba evini ziyaret ettikleri belirtildi.

Uygur, şehit babası Recep Bozoğlan'ın Babalar Günü'nü ve bayramını kutladı.

Ziyarette şehit ve gazi ailelerinin maddi ve manevi olarak her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Kaymakam Uygur, şöyle devam etti:

"Aziz şehitlerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Evlat acısı hiç dinmeyen, tarifi olmayan bir acıdır. Buna rağmen; birçok şehit yakınımız, 'Vatan sağ olsun' diyor. Bu milletimizin; vatan, bayrak ve millet sevdasının bir göstergesidir. En kutsal değerlerimiz uğruna can veren kahramanlarımızı toprağa değil kalbimize gömüyoruz. Onların yakınları da bizlerin, milletimizin yakını oluyor. Vatan için canını verenleri rahmetle anıyoruz. Babalar Günü vesileyle ilçemizin şehidi, kahraman askerimiz Rıfat Bozoğlan'ın babası Recep Bozoğlan'ı ziyaret ettik. Geldik, duasını aldık. Allah çeşitli vesilelerle insanları imtihana tabi tutuyor. Recep amcamız evladıyla imtihan edilmiş ama metanetini korumuş. Recep amcamıza, ailesindeki diğer fertleriyle bir ömür boyu mutluluk diliyorum. Vatanı, bayrağı, ezanı için canlarını vermiş olan tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaymakam Uygur ve Başkan Sarı'nın ziyaretine İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Abdi Üçkuyu, İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Yardımcısı Ali Demir de katıldı.

Kaynak: AA