Gazeteci Ve Halk Bilimci Kalaycıoğlu, Yeni Kitabını Tanıttı

Hataylı gazeteci ve halk bilimci Mithat Kalaycıoğlu, "Hatay Halk Bilimi Kültür ve Hoşgörü Kenti" isimli kitabının tanıtımını yaptı.

Kalaycıoğlu, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) düzenlediği basın toplantısında, kitabında Hatay'ın örf, adet, geleneklerini, ören yerlerini, yemeklerini, edebiyatını, sanatını, unutulmaya yüz tutmuş sanatlarını, düğünlerini ve buna benzer Hatay'ın sahip olduğu her şeye kitapta yer verdiğini belirtti.

Kitabın oluşturulmasında ve basımında desteği bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a teşekkür eden Kalaycıoğlu, "Böyle bir yayının gerçekten sanata, kültüre hizmet eden üniversitelere, okullarda, bu tür kaynakları bulamayanlara özel bir kaynak olacaktır." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ise, Hatay'ın kültürel değerlerini ve geleneksel yapıyı ön plana çıkartan ve gelecek nesillere aktarma için hazırlanan kitabın hazırlanmasında emeği geçen başta Kalaycıoğlu olamak üzere herkese teşekkür etti.

Bu tür kitapların gelecek nesillere geçmiş adına ışık tutacak önemli kitaplar olduğunu kaydeden Savaş, "Kültürel, eğitim ve spor gibi konularda Hatay'ın sesi olmaya, gücü olmaya çalışıyoruz. Bu tür eserlere destek vermeye çalıştık. Bugüne kadar birçok eseri Hatay'a kazandırdık. Bunlar bizim kütüphanemizde de mevcuttur." diye konuştu.

Toplantıya HGC Başkanı Ahmet Yetişen de katıldı.

Kaynak: AA