Belçika'daki Seçim Sandıklarında Uzun Kuyruklar Oluştu

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Brüksel'de kurulan sandıklarda oy kullanmak isteyen seçmenler uzun kuyruklar oluşturdu

Belçika'daki Seçim Sandıklarında Uzun Kuyruklar Oluştu
Belçika'da yaşayan Türk seçmenler, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Brüksel'de kurulan sandıkların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Avrupa’da Türk nüfusun yoğun olduğu ülkelerden Belçika'da yaşayan seçmenler, başkent Brüksel ve Anvers kentinde oy verme işlemi için kiralanan Expo salonlarında kurulan sandıklara yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Belçika Başkanı Basir Hamarat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Belçika'da oy kullanımının üçüncü günü. Vatandaşlarımızdan yoğun ilgi var. Saatlerce sırada bekleseler bile oyunu kullanmadan geri döneni daha görmedik. Halkımızın bugün Türkiye'ye sahip çıkmasını, gelip oy kullanmasını arzu ediyoruz." dedi.

Öte yandan oy sandıklarının kurulduğu Brüksel'deki Expo salonuna çevre kentlerden otobüslerle çok sayıda seçmen geldi.

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Belçika'da yaşayan yaklaşık 140 bin seçmen, 19 Haziran'a kadar Brüksel ve Anvers kentlerindeki Expo salonlarında oy kullanabilecek. Oy verme işlemleri, yerel saatle 09.00-21.00 arasında yapılabilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tur oylamaya kalınması durumunda Belçika'da 30 Haziran-4 Temmuz, gümrük kapılarında da 30 Haziran-8 Temmuz 2018 tarihlerinde oy verilebilecek.

Kaynak: AA