Dilovası'nda Bayram Geleneği Devam Etti

Dilovası’nda her yıl gerçekleştirilen kent bayramlaşması etkinliği, bu yıl da yüzlerce vatandaşın katılımı ile Dilovası Belediyesi önünde devam etti.

Dilovası'nda Bayram Geleneği Devam Etti
Dilovası’nda Ramazan Bayramı bu yıl da birlik ve beraberlik içerisinde kutlandı. Bayramın birinci günü Dilovası Belediyesi önünde gerçekleşen Kent Bayramlaşmasına protokolün yanı sıra çok sayıda vatandaşta katıldı.

Yüzlerce Dilovalı vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın yanı sıra, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, daire amirleri, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve siyai pati temsilcileri katıldı.

Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Bu yılda her yıl olduğu gibi 11 ayın sultanı Ramazan ayımızı en güzel şekilde idrak ettik ve bugünde bayram çoşkumuzu yaşamaktayız. Bayramlar birlik ve beraberliğimizin en güzelini yaşadığı, insanların birbirlerine olan sevgi ve hoşgörünün doruk noktaya çıktığı mübarek bayramlarda ilçe halkımızla bir arada olmak bizleri mutlu ediyor. Bayramların dünyaya daha çok barış ve mutluluk getirmesini akan kanların durmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Köşker’in ardından konuşan Kaymakam Mustafa Asım Alkan ise, "Bayramlar inancımızın gereği olan ibadetlerimizi yerine getirmenin huzurla yaşamanın farkına daha çok vardığımız müstesna günlerdir. Bu günler şu anda olduğu gibi devlet millet el ele, gönül gönüle kardeşlik ve huzur içerisinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik, beraberlik, huzur ve refah içerisinde nice bayramlara ulaşmak dileğiyle hepinizin bayramlarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kent protokolü bayramlaşmanın ardından Dilovası İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına giderek burada görev yapan emniyet güçleri ile tek tek bayramlaştılar.
Kaynak: İHA