Bozdağ Açıklaması 'Namazda Gözleri Olsaydı Ezan Vakitlerini De Bilirlerdi'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Yozgat’ta yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in başlattığı ezan tartışması üzerine, “Namazda gözü olanın ezanda kulağı olur, namazda gözleri olsaydı ezan vakitlerini de bilirlerdi” şeklinde konuştu.

Bozdağ Açıklaması 'Namazda Gözleri Olsaydı Ezan Vakitlerini De Bilirlerdi'
Bozdağ, Özel’in mitingler sırasında talimatla ezanların geç okutulduğu iddialarını değerlendirdi. Özer’i yalan konuşmakla suçlayan Bozdağ, iddialarını ispata çağırdı. Bozdağ, namazda gözü olanın ezanda kulağı olduğunu belirtip, iddialarını ispatlayamaması halinde Özer’i müfteri ilan etti. Bozdağ, “Bu bir iddia değil. Çok açık bir şekilde yalan. Özel yalan söylüyor çünkü, Türkiye’de ezanların vaktinin dışında okunması söz konusu değildir. Türkiye’nin her yerinde camilerde ezanlar, takvime göre ne zaman vaktine giriyorsa o zaman okunuyor. Herhangi bir talimatla ezanların okunmasının geciktirilmesi gibi bir şey asla söz konusu değildir. Bir kişi bir iddia atıyorsa ortaya bu iddiasını ispatlamakla mükelleftir. İddiasını ispat etmeyene müfteri denir. Ben sayın Özel’e çağrıda bulunmak istiyorum. Önce buyurun iddianızı ispat edin. Hangi camiye AK Parti’li bir milletvekili veya bakan veya Başbakanımız veyahut da Cumhurbaşkanımız konuşma yapıyor diye talimat verilmiş de ezan beş dakika, on dakika geç okunmuştur. Eğer ispat etmezse ben kendisini buradan şimdiden müfteri ilan ediyorum. İspat etmesi mümkün değil, ispatı mümkün değil çünkü yok böyle bir hadise. Ama yalan söylemeye devam ediyorlar. Namazda gözü olmayanın ezanda da kulağı olmaz. Ama belli ki bunlar ezanın ne zaman okunduğunu da bilmiyorlar. Gördüğümüz gibi bunlar değişmeye başladılar. AK Parti CHP’yi de değiştiriyor. Seçim gelince, camiyi, ezanı, namazı, türbeyi, bayramı keşfettiler. Bunlar güzel hareketler. Biz bunların çoğalmasından elbette memnun oluruz. Ama bunun istismarını yapmak gayri ahlaki bir durumdur. İftira atıyorlar. Halkımız da bunu görüyor. Namazda gözü olanın ezanda da kulağı olsun. Namaz kılan ezanın ne zaman okunduğunu gecikip gecikmediğini bilir. Belli ki bunların ezanda kulağı var ama namazda gözleri yok" şeklinde konuştu.



“Kılıçdaroğlu yalan söylüyor”

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘16 yıl boyunca neden Kandil’e operasyon düzenlenmeyip seçim öncesi düzenlendiği’ yönündeki sorusuna cevaben, “Kılıçdaroğlu milletin gözünün içerisine bakarak yalan söylüyor. Hükümetlerimiz döneminde Kandil’e defalarca operasyon yapıldı. Bu sene içerisinde de operasyon yapıldı. Geçtiğimiz yıl içerisinde de yapıldı. Hava harekatı defalarca yapıldı. Şimdi de yapıldı. İlk defa yapılmıyor. Maalesef millete yalan söylüyorlar, milleti aldatıyorlar. Yalanı essah gibi söyleyenin karşısında bizim söyleyeceğimiz sadece yalan söyledikleridir. Milletimizin hafızası ile alay etmektir. Milletimizin gözü önünde operasyonlar yapıldı yapılıyor. Geçmişte de yapıldı. Millet de Sayın Kılıçdaroğlu’nun yalan söylediğini çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA