AK Parti İl Başkanı Mete, 'İmar Barışı'nı Anlattı

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Marmaris ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, "imar barışı" düzenlenesini anlattı.

Mete, seçim çalışmaları kapsamında Marmaris ilçesini ziyaret etti.

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen ve beraberindekiler ile Turgut, Selimiye, Bozburun, Söğüt, Taşlıca, Hisarönü Değirmenyanı, Orhaniye ve Turgut mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Mete, "imar barışı" düzenlemesi hakkında bilgi verdi.

Mete, "imar barışı"ndan Türkiye genelinde 13 milyon, Muğla'da ise 20 binden fazla yapının faydalanabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılmış olan yapılar için e-devlet'e girerek orada istenen bilgileri eksiksiz doldurulması halinde, ertesi gün e-devlet sisteminde ödemesi gereken imar rayiç bedel görülüyor. Bunu ödedikten sonra sizin e-devlet sisteminize, yapı kayıt belgesi geliyor. Bu belgeyi aldıktan sonra artık evim, iş yerim yıkılacak diye korkmanıza gerek kalmıyor."

Toplantıda bir vatandaşın "Belediye benim binama daha önce ceza kesmişti ben de ödemiştim bundan faydalanabiliyor muyum?" sorusuna Mete, şu cevabı verdi:

"Faydalanabiliyorsunuz. Kesilen cezaları ödemediyseniz, mahkemelikseniz, imar barışına başvurup yapı kayıt belgesini aldığınız takdirde, yapı kayıt belgesiyle belediyeye ya da davalıksanız mahkemeye başvurarak kolaylıkla davayı düşürebilirsiniz. Artık ödemenize gerek yok. Bu saatten sonra belediyeye ya da aracı kurumlara kesinlikle tek kuruş para vermeyeceksiniz. Eğer kendiniz başvuramıyorsanız gideceğiniz tek yer Çevre ve Şehircilik Müdürlükleridir."

Kaynak: AA