'24 Haziran Önemli Bir Merhaledir'

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi verdiğini, bunun onun son aşamasına geldiğini belirterek, "24 Haziran da bunda önemli bir merhaledir." dedi.

Şengül, Ramazan Bayramı dolayısıyla MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'ı ziyaret ederek, bayramlaştı.

Ramazanın seçim atmosferini daha hoş ve sakin kıldığını kaydeden Şengül, MHP ile Cumhur İttifakı olarak seçime gittiklerini, iki parti arasında iyi bir hoşgörü ve diyalog bulunduğunu söyledi.

Şengül, Suruç'ta AK Partililere yönelik saldırıyı hatırlatarak, şöyle devam etti:

"PKK terör örgütünün devamı olan HDP'nin saldırıları hoşgörü içerisinde devam eden seçim atmosferini germe çabalarına rağmen biz hoşgörü, diyalog içerisinde seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. Kazanan halk, Cumhur İttifakı olacaktır. İnşallah Türkiye 24 Haziran'dan sonra daha bağımsız, daha özgür bir güne başlayacaktır. MHP, BBP ile onun mücadelesini veriyoruz."

Şengül, terör örgütünün, FETÖ'nün, muhalefetin belli söylemlerinin benzerliğinin çok dikkat çekici olduğunu, bunun sorgulanmasını gerektiğini ifade ederek, "Halkımız nereden talimat aldıklarını çok iyi biliyor. Türkiye bağımsızlık mücadelesi veriyor ve onun son aşamasına gelmiştir. 24 Haziran da bunda önemli bir merhaledir." ifadelerini kullandı.

- Karataş saldırıyı kınadı

MHP İl Başkanı Karataş da Şengül'e başsağlığı dileyerek, "Verdiğiniz bizce şehitlerden dolayı son derece üzgünüz. Menfur hadiseyi kınamakla birlikte tekrar yaşanmamasını arzu ediyoruz." dedi.

Karataş, AK Parti, MHP ve BBP'nin de destek verdiği ittifakın Türkiye yararına, Türk milleri yararına olacağı kanaatinde olduklarını, 24 Haziran günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek bir oyla seçileceğini ifade ederek, "Milletinin buna ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Kimse ikinci tur hayali kurmasın. İlk turda cumhurbaşkanı seçimi bitecektir." diye konuştu.

Bu birliktelikle Türk devletinin karşı karşıya kaldığı sıkıntıların daha rahat aşılacağını vurgulayan Karataş, şöyle devam etti:

"Hükümet kararlılık içerisinde, bunu memnuniyetle izliyoruz. Gerek FETÖ, gerek PKK terör örgütüyle gerekli mücadele verilmekte, diğer taraftan da sınırlarımızdaki tehdit bertaraf edilmekte. Cerablus'tan başlayan ve Afrin'de noktalanan, diğer taraftan da Irak'ın kuzeyine doğru bir harekat söz konusu. Bununla birlikte PKK terör örgütünün bataklığının kurutulacağı, Kandil'e Türk bayrağının dikileceği kanaatindeyiz. Bu Türk milleti ve devletinin gücünün dünya devletleri tarafından görülmesi bakımında önemlidir."

Gazetecilerin "Eğer ikinci tura kalırsa İzmir'de AK Parti'nin ve MHP'nin nasıl bir çalışması olacak?" şeklindeki sorusu üzerine de Karataş, şunları söyledi:

"Net duruşmuz ortada. İkinci tura kalırsa Sayın Muharrem İnce'nin ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in söylediklerine dikkat kesilelim. İkinci turda kimden destek istediklerine bakalım, iyi takip edelim. Türkiye'yi yönetmeye talip olan, seçilip de hükümet kurmaya talip olan bir siyasi anlayışın veya bir adayın kimlerle yola koyulacağını iyi irdeleyin, inceleyin. Türkiye'nin mili bütünlüğü adına yola koyulmuş, Türkiye'yi huzurlu bir geleceğe taşıyacak olan birilerinin herhalde terör grupların uzantısı olan bir siyasi partinin de temsilcilerinden birini cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağını düşünmemesi lazım. Son derece kaygılıyız."

AK Parti heyetinin CHP, BBP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne de bayram ziyaretinde bulunacağı belirtildi.

Kaynak: AA