'Irak'ın Kuzeyinden Devamlı Bize Tasallut Var'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Irak’ın kuzeyinden devamlı bize tasallut var. İnsanlarımızı, hudutlarımızı, oradaki güvenlik güçlerimizi, halkımızı taciz var. Bunların da mutlaka bitmesi lazım şeklindeki çalışmamız başladı. Büyük bir kararlılıkla devam ediyor" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Çakırsöğüt Komando Tugayı’nda iftar yemeğine katılarak bir konuşma yaptı. Orgeneral Akar, bu memleketi korumak ve kollamanın Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerinin en önemli vazifesi olduğunu vurgulayarak, "Vazifelerin arasında birinci öncelik terörle mücadele. Bugüne kadar olduğu gibi bugün ve yarın en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bunu yaparken güvenlik kuvvetlerimiz arasında hiçbir fark yok, omuz omuza et ve tırnak gibi bu mücadeleyi sonuna kadar azimle, kararlılıkla sürdürdük, sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Ülkenin ve milletin birliği, beraberliği için gelecek için kendi değerlerimize sahip çıkmak, halkın, 81 milyon nüfusun rahat ve huzur içinde yaşaması için ’ölürsek şehit, kalırsak gazi’ anlayışı içinde dün olduğu gibi bugün de azim ve kararlıkla bu faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdürdüklerini ve sürdüreceklerini vurgulayan Orgeneral Akar, "Ülkemizin ve milletimizin sahip olduğu milli ve yerli tüm kaynaklarını kullanmak suretiyle inşallah hep birlikte sizlerden, asil milletimizden aldığımız sevgi ve destekle bu işi bitireceğiz. Bu konuda kararlıyız, bu konuda ısrarlıyız ve Allah’ın da yardımıyla, sizlerin de desteğiyle bu işi inşallah bir şekilde sonlandıracağız. Burada içimizde şu anda bulunan Afrin’den gelen kahramanlarımız var. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak sadece yurt içinde değil, yurt dışında ülkemize ve milletimize gelebilecek tehdit ve tehlikeleri de yok etmek zorundayız. Bunlara karşı da her türlü tedbiri almaya kararlıyız. Aldık, alacağız. Biz Afrin’de işgalci değiliz. Suriyeli kardeşlerimizin eza, cefa çektiğini, bu teröristlerin baskısına, zulmüne muhatap olduğunu gördük. Bu Afrin harekatıyla birlikte jandarmasıyla, kara kuvvetleriyle, polis teşkilatı ile bir bütün halinde korucularımızla orada mücadele etmek suretiyle hem hudutlarımızın güvenliğini sağladık, hem aynı zamanda bu teröristlerin baskısına ve zulmüne maruz kalan Suriyeli kardeşlerimizin de rahata ve huzura ermesini sağladık. Oradaki yaptığımız çalışmalarda tamamen uluslararası hukuka, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, insan haklarına saygılı, çok temiz bir mücadele yapıldı. Hiçbir lekesi olmayan, hiçbir yanlışı olmayan, tarihimize, kültürümüze, mesleki değerlerimize, insani değerlere, manevi değerlerimize saygılı bir şekilde buradaki faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Şu anda arkadaşlarımız Afrin’in tamamını kontrol etmekte. Aynı zamanda el yapımı patlayıcılarla hainlerin bıraktığı mayınlarla mücadelesini sürdürmekte. Diğer taraftan oradaki insanların da rahata, huzura, güvene erdikten sonra günlük yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü insani yardım faaliyetini desteklemekte. Sadece bir örnek olarak söylüyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin mobil seyyar fırınlarından istifade eden bir günde 15 bin ekmek oradaki kardeşlerimize dağıtılmakta" diye konuştu.

"Irak’ın kuzeyinden devamlı bize tasallut var. İnsanlarımızı, hudutlarımızı, oradaki güvenlik güçlerimizi, halkımızı taciz var. Bunların da mutlaka bitmesi lazım şeklindeki çalışmamız başladı.

Büyük bir kararlılıkla devam ediyor" diyen Orgeneral Akar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı şekilde burada tekrar tekrar her fırsatta söylediğim gibi Irak’ın toprak bütünlüğüne, siyasi bütünlüğüne son derece saygılıyız. Ancak Irak’ın içinde bulunduğu durum nedeniyle halkımızın, hudutlarımızın, güvenlik güçlerimizin güvenini sağlamak için bu operasyonları yapmak mecburiyetindeyiz. Yıllardan beri oradaki terör yuvaları maalesef kurutulamadı fakat bu sefer arkadaşlar dönüş yok. İnşallah hep birlikte askeriyle, jandarmasıyla, polisiyle, korucusuyla ve sizlerle, halkımızın desteğiyle, milletimizin desteğiyle onu da orada bitirmeyi kararlaştırıyoruz. Çünkü bizler tarihten aldığımız güçle, atalarımızdan aldığımız güçle, sınırlarımız dahil sınırın ötesi dahil inşallah barışı, huzuru adaleti sağlayacağız. Burada yaşayan insanlar, mağdur insanlar, mazlum insanlar, dürüst insanlar, işinde gücünde insanlar rahat ve huzur içinde çalışacaklar, ekmeklerini ağız tadıyla yiyecekler, gayretimiz budur. ’Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz’ diye yola çıktık. Dolayısıyla nerede olursa olsun vatanımızın korunması kollanması, milletimizin rahatı, huzuru, egemenliğimiz, bağımsızlığımız bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti hiçbir ayrım yapmaksızın yaptık, yapmaya gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA