TDV 15 Ülkede 2 Bin Kur'an-I Kerim Dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı Kadir Gecesi'nden itibaren 15 ülkede Müslümanlara 2 bin Kur'anı Kerim dağıttı TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat: 'Kur'an'ın nazil olmaya başladığı Kadir Gecesi'nden bu yana Afganistan'dan Haiti'ye, Rusya'dan Güney Afrika'ya kadar 15 ülkede 12 dilde 2 bin mealli Kur'anı Kerim dağıttık'.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kadir Gecesi'nden bu yana aralarında Boşnakça, Fransızca, İspanyolca, Kazakça ve Azerice'nin de bulunduğu 12 dilde bastırılan 2 bin mealli Kur'an-ı Kerim'i 15 ülkede Müslümanlara ulaştırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajını uzak coğrafyalara ulaştırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında, Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Sri Lanka, Suriye'nin El Bab, Rusya'nın Kabardino-Balkarya bölgeleri, Kenya, Malawi, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Macaristan, Haiti ve Latin Amerika'da 2 bin mealli Kur'an-ı Kerim dağıtıldı.

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyası kapsamında 1 milyon 57 bin 988 lira değerinde bağış toplandığını, 20 evrensel ve yerel dilde mealli Kur'an-ı Kerim basıldığını, Türkiye'de 236 bin 971, yurt dışında ise 50 ülkede 449 bin 900 mealli Kur'an-ı Kerim'in hediye edildiğini belirtti.

- "Kur'an-ı Kerim hediye edildiğinde hüngür hüngür ağlayan insanlar var"

Projenin, Kur'an-ı Kerim'i geniş kitlelere ulaştırma, onu okuma, anlama ve yorumlama gibi çabaları destekleme amacıyla başlatıldığını anlatan Polat, şunları aktardı:

"Kur'an'ın nazil olmaya başladığı Kadir Gecesi'nden bu yana Afganistan'dan Haiti'ye, Rusya'dan Güney Afrika'ya kadar 15 ülkede 12 dilde 2 bin mealli Kur'an-ı Kerim dağıttık. Bu sebeple Kadir Gecesi akşamı dağıtımların yapıldığı ülkelerde birçok camide Müslümanlarla Kur'an rahmeti ve heyecanını birlikte yaşadık. Ramazan denilince Kur'an ayı akla geliyor. Özellikle bu mazlum coğrafyalarda insanlar kıyafet, yiyecek bulamazken Kur'an-ı Kerim'i bulmakta daha çok zorlanıyorlar. Bunun bir anlamı da o. Bazı bölgelerde herkesin elinde tam Kur'an-ı Kerim yok, bölüm bölüm, herkeste farklı cüzleri var. Kur'an-ı Kerim hediye edildiğinde hüngür hüngür ağlayan insanlar var. Kur'an-ı Kerim'in bir Mushaf halinde kendisine ilk defa ulaştığını anlatan insanlar var bizlere."
Kaynak: AA