'Ormanlar Yanmasın, Mesire Alanlarında Piknik Yapın'

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal: 'Böylelikle hem dikkatsizlik sonucu çıkabilecek bir yangına karşı ormanlarımızın emniyeti hem de vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanmış olacak'.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, İzmir ormanlarında vatandaşların piknik yapabilecekleri 74 mesire alanı bulunduğunu belirterek, ormanların yangın tehlikesinden korunabilmesi için sadece bu alanlarda piknik yapılması çağrısında bulundu.

Aybal, yaptığı yazılı açıklamada, yangın tehlikesi nedeniyle belirli alanlar dışında ormanlara girişin 1 Haziran-30 Ekim tarihleri arasında yasak olduğunu hatırlattı.

İnsanların piknik, gezi ve kamp gibi etkinliklerini yapabilmeleri için orman alanlarında mesire alanları oluşturulduğunu belirten Aybal, 2018 yılı itibarıyla İzmir ormanlarında 74 mesire alanı olduğunu kaydetti.

Bu alanlar dışında, kontrolsüz olarak yapılan piknik, kamp ve benzeri aktivitelerin orman yangınlarına yol açabildiğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Aybal, şunları kaydetti:

"İzmir'de orman alanlarına tesis ettiğimiz 74 mesire yeri ile amacımız, şehirlerde yaşayan insanlarımızı şehrin yoğun stresinden arındırmak, çevre ve orman bilincini pekiştirmek. Böylelikle hem dikkatsizlik sonucu çıkabilecek bir yangına karşı ormanlarımızın emniyeti hem de vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanmış olacak."

- Mesire alanlarını gösteren kitapçık yayınlandı

Aybal, İzmir ormanlarındaki mesire alanlarının yerlerinin gösterildiği ve tanıtımının yapıldığı "İzmir'in Mesire Yerleri" adıyla kitapçık hazırladıklarını da belirterek, bu kitapçığa bölge müdürlüğünün internet sitesinde, duyurular bölümünden PDF formatında ulaşılabileceğini bildirdi.

Mesire alanlarının konum ve mesafe bilgilerinin bu kitapçıkla rahatlıkla öğrenilebileceğini ve dileyen herkesin istediği mesire alanına ulaşarak, ailesiyle güvenli şekilde vaktini geçirebileceğini dile getiren Aybal, İzmirlilerden ve tatilcilerden ormanlarda görecekleri en ufak bir dumanı ya da olumsuz bir durumu ücretsiz ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattı'na bildirmelerini de istedi.
Kaynak: AA